Köckerling er klar med en opdateret Rebell Profiline, som er en meget kraftig discharve fra den tyske producent. Én af de store områder, som er opdateret på harven er bag selve discene i pakvalse-området.

For det første er transporthjulene flyttet ind i harve-rammen, og sidder nu placeret midt på harven, lige bag disc-sektionen og inden STS-pakkeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop STS-pakkeren er det næste område, som er opdateret. I 1998 producerede Köckerling den første jord-til-jord pakker, som nu er gået over i historien og efterhånden blevet "allemandseje" på stort set samtlige producerede harver - uanset farve og mærke. Hos Köckerling kaldes jord-til-jord pakvalsen for STS (Soil-to-soil).

Jord til jord pakkeren består af valset u-profil, som pakkes op med jord under arbejdet, og derved pakker harven jord med jord.

Følger terrænet

Köckerling har produceret 380.000 STS-pakvalser siden 1998, og nu laver producenten en opdateret udgave af pakkeren. Indtil videre leveres den nye STS-valse kun på Rebell Profiline-serien.

Det nye ved pakkeren er ophængt, hvor pakvalsens ophæng kan give sig i længderetningen af harven, og dermed kan hele pakkeren følge terrænet vedre end tidligere.

- Det er tydeligt at se, at ophænget er ændret på harven. Valsen vipper mere fremad, når harven er hævet, og det gør, at når harven sænkes i jorden, så vil valsen lettere følge jordens overflade, fortæller Mikael Nielsen, salgschef for Köckerling i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store disc

Rebell Profiline er discharven til markerne med store afgrøderester.

- Discdiameteren er 620 millimeter, og Rebell Profiline-harverne leveres i to bugseret udgaver på seks og otte meter, fortæller Mikael Nielsen.

- Hvis man ønsker en lettere discharve med mindre disc-diameter, så er Rebell Classic-serien discharver med 510 millimeter discdiameter. Her leveres harverne i liftophængte udgaver på 3,0, 4,1 samt 5,2 meter, og i bugseret udgaver på fem, seks og otte meter arbejdsbredde.