Sydtysk maskinproducent lancerer ny trailersprøjte på Agritechnica, som er et billigere alternativ til den nuværende serie.

Maskinbladet, Tjekkiet

Den sydtyske maskinproducent, Horsch, kan på Agritechnica præsentere en ny trailersprøjte, som præsenteres, som et supplement til den nuværende GS-trailersprøjteserie.

Den nye serie får navnet LT, og leveres i tankstørrelser op til 6.000 liter. Den nye sprøjteserie har tanke, som er fremstillet af kunstfiber. I modsætningen til de øvrige GS-trailersprøjter, som er fremstillet af rustfritstål, så bliver den nye sprøjteserie et billigere alternativ med kunstfibertanken.

- Den nye sprøjteserie, vil kunne leveres i flere forskellige udgaver, hvor de billigste udgaver ikke har elektronisk skift af armatur til rengøring og lignende, fortæller Arne Gejl, marketing hos Stroco-Agro, som er den svenske og danske importør af Horsch.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stabil bom

Horsch kunne på Agritechnica 2013 præsenterer det nye bomstyring: Boom Control Pro, som styrer bommen ved hjælp af samme teknologi, som er kendt fra fly-verdenen.

Horsch har taget patent på bomsystemet, som er ophængt uafhængigt af selve sprøjten.

Gyroskopteknologi, som også er kendt fra fly-verden, er benyttet på sprøjtebommen. En række sensorer, informerer konstant en computer om bommens nøjagtige placering over jorden. Computeren på bommen taler sammen med et lignende elektronisk udstyr på sprøjten, således bommen kan arbejde uafhængigt af sprøjten og altid stå vandret.

To hydraulikcylinder under sprøjten sørger for at forskyde bommen til højre og venstre afhængigt af selve sprøjtens position på marken.

En sensor informere desuden bom-computeren om sidehæld, og sammen med fire højdesensor følger bommen markens overflade - også under vandret position.

Denne løsning bliver standard på den nye LT-serie. Der vil komme flere oplysninger om den nye sprøjteserie, når den endelig lanceres fra Horsch.