De to bugserede Horsch GS-sprøjter hos Brdr. Rasmussen i det midtjyske er årligt over 13.000 hektar, hvor det primært er skimmelsprøjtning i kartoflerne, som tæller godt på hektarmåleren.

- Vi har måske en smule overkapacitet med to 8.000 liters trailersprøjter til 13.000 hektar, eller hvad der svarer til 1.300 timer kørsel årligt, men det gælder virkelig om at være foran i kartoflerne, fortæller Mads Rasmussen, som sammen med broderen, Niels Christian Rasmussen eller Tækker driver Brdr. Rasmussen nær Troldhede i det midtjyske.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Med de to 8.000 liters trailersprøjter fortæller Brdr Rasmussen, at man har en smule overkapacitet, men det er også ekstremt vigtigt at være foran i netop skimmelsprøjtning i kartoflerne. Foto: Arne Gejl.

De to 8.000 liters trailersprøjter fra Horsch er lige gamle. Begge er årgang 2017, og den ene købte maskinstationen fra ny, mens den anden først kom til i 2019 og blev købt brugt.

- Vi var slet ikke nervøs for at købe en halvandet år gammel Horsch trailersprøjte, da der er tale om et bundsolidt produkt, som virkelig kan klare mange hektar - også uden det kan ses på dem, fortæller Tækker, som især tilskriver ståltanken på sprøjten som én af hovedgrundene bag.

- Vi valgt Horsch-sprøjten ud fra den stabile bomstyring sammen med kort afstand til afgrøden, og ud fra ståltanken, som er på GS-modellen. Da jeg så Horsch lancerede en sprøjte med en ståltank, tænkte jeg straks, at sådan én skulle vi have, forklarer Tækker, som sammenligner det med en mejeritank:

- Hvorfor tror du, at man på mejerier har ståltanke og ikke plastiktanke - de er simpelthen langt lettere at rengøre fuldstændigt end plastiktanke.

- Hvis man kravler ned i en gammel sprøjte med plastiktank, så lugter de sjældent af ny plastik, og det skyldes gammel kemi, som aldrig rigtig kan skylles helt ud af sprøjten. Tækker peger på, at specielt mange hormonmidler er svære at vaske helt ud af systemet, og der må man bare sige, at en ståltank er i en liga for sig. Han henviser også til den måde sprøjten er samlet på, som både er kraftig og billig at vedligeholde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den koster ikke mange penge at holde kørende, og hele vejen igennem er sprøjten bare lavet færdig. Eksempelvis er slangerne sat sammen med dyserne på flange-koblinger, som spændes med to rustfrie spændebånd. Virkelig et enkelt og holdbart system, fremhæver han. Han fortæller, at bedriften dermed også forventer, at sprøjterne skal over 100.000 hektar inden, de skal skiftes ud.

Læs mere i Agro

Læs mere om valget af sprøjter, og hvorfor Brdr. Rasmussen holder fast i trailersprøjte konceptet og ikke overvejede en selvkørende sprøjte i fagmagasinet Agro.

Har du abonnement på bladet, kan du allerede nu læse om besøget hos Brdr. Rasmussen ved at KLIKKE HER.

Er du ikke abonnent kan du købe adgang til besøget. Du kan blive abonnement ved at KLIKKE HER eller ringe på 9626 5299.