For gårdejer Erling Forbech kan Schäffer læssemaskinen næsten kaldes en forlænget arm.

- En gang imellem spørger jeg mig selv om, hvordan vi klarede os, før vi fik den første. I dag kunne vi slet ikke undvære en minilæsser. Nogle gange har jeg lånt den ud, og så har jeg faktisk måttet tænke over, hvad jeg egentlig kunne gå i gang med, når maskinen ikke var hjemme, siger Erling Forbech.

Erling Forbech købte gården i Ølby ved Struer i 1988 og driver den i dag med 130 hektar og 270 slagtekalve.

De seneste 18 år har han ikke haft frontlæsser på sine traktorer, men udelukkende anvendt sin minilæsser til eksempelvis håndtering af halm, men også til mange andre opgaver.

Erling Forbech har netop købt sin minilæsser nummer fem. Den første blev købt i 1996. Det var en Schäffer 214, der kørte 3.880 timer, før den blev udskiftet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Redskabsprogram til Schäfferen omfatter bl.a. skovl til jord, korn og sne, siloklo til ensilage, udmugning og halm, pallegafler, som ud over at flytte paller også anvendes til træstammer og oprydning, ballefork til halmballer, storsækkekrog til såsæd og gødning, hækklipper til have og læhegn, wraptang til majsballer og endelig redskabs- og vognflytter.

Nummer 10

Erling Forbech købte den første Schäffer-maskine direkte hos importør Kristian Helms. Den nye blev købt hos Lemvig Maskinforretning A/S - en del af Anker Bjerre A/S, som er forhandler af Schäffer.

Den nyeste Schäffer er en model Nordic 48 på 1.700 kg og med en 45 hk Kubota turbo motor. Schäffer Nordic 48 er én af de modeller, som Helms TMT Centeret får udviklet specielt til det nordiske marked hos den tyske leverandør. De nordiske modeller er ifølge Helms TMT Centeret kendetegnet ved højt hydraulikflow, ekstra god førerkomfort og generelt god effektivitet.

Overtagelsen af den femte Schäffer i træk blev fejret, og Erling Forbech har med en glimt i øjet givet Kristan Helms håndslag på, at de to mødes igen, når maskine nummer 10 leveres.