Schäffer har udviklet og produceret en ny læssemaskine, der er dedikeret til de nordiske kunder - Schäffer 2428. Den er især kendetegnet ved, at den på den lave SLT-version kun har en højde på 189 centimeter, og derfor med lethed kører igennem døre og porte. Dette kan lade sig gøre på grund af dens lave tårnkonstruktion.

- Samtidig betyder det lave tårn, at der er et fremragende udsyn fra førersædet. Det betyder rigtigt meget for førerens udsyn til skovl, pallegafler eller andre redskaber, at tårnet ikke spærrer for en stor del af førerens fremadrettede synsfelt, siger Kristian Helms, Helms TMT Centret, som importerer Schäffer til de skandinaviske lande.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

To versioner

Schäffer 2428 findes både i en normal version med en samlet højde på 209 centimeter og i den nedbyggede version SLT, hvor førerplatformen er sænket, og maskinens længe til gengæld er forøget med cirka 20 cm. Begge modeller kan løfte over 1,0 ton op i fuld højde og har en officiel løfteevne på 1.700 kilo.

- Vi har haft efterspørgsel fra mange, som ønsker en lille og kompakt maskine, der kan løfte meget. Det er en maskine, som den tyske fabrik har udviklet til os, og vi har måttet lægge en større ordre til de skandinaviske markeder for at få sat produktionen i gang, fortæller Kristian Helms og tilføjer:

- Det lavere tårn og den store løftekraft har naturligvis også en pris. Den samlede løftehøjde er 2,28 meter mod normalt for en tilsvarende maskine omkring 2,80 meter. For mange kunder er det imidlertid ikke løftehøjden, der er afgørende, og vi har flere andre modeller, der kan opfylde kravene om stor løftehøjde.

Ifølge Helms TMT Centret henvender Schäffer 2428 sig til mange kunder indenfor eksempelvis hestestutterier, minkfarme, kvægbrug, entreprenører, anlægsgartnere osv.