MI viser på Græsland nye river frem. Opdateret Kuhn river som strækker sig fra 8,0 meter til 12,4 meter.

Når MI, som er den danske importør af de franske Kuhn produkter, vil folde riven ud på Græsland 14 bliver det med nye opdateret river, som strækker sig fra 8,0 meter til knap 13 meter i arbejdsbredde.

Ens for de nye river, er masterdrive transmission, som er en tredje generation af opdateret gearkasser på rotorerne, hvor transmission både er lettere og kraftigere, og rivearmsfæstet til transmissionen er forstærket.

GA 13131 riven er udstyret med fire rotorer og har en arbejdsbredde fra 11 til 12,40 meter på de fire rotorer. Riven er fuldhydraulisk, og det giver et lavt vedligeholdelse niveau, da smøreniplerne begrænser sig til én PTO-aksel.

Hele riven styres fra VT 50 terminalen, hvor hver enkelt rotor kan styres individuelt i højden, for at få så lidt smus med i ensilagen som overhovedet muligt. Desuden kan hver rotor hæves helt og sænkes individuelt i kiler eller lignende.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De forreste rotorer kan boostes til at køre 15 til 20 procent hurtigere end de bagerste, og derved bliver afgrøden placeret mere præcist, og skåret til finsnitteren bliver så jævnt som overhovedet muligt.

Rivehjulene på hver rotorer har et 3D-ophæng, hvilket betyder, at hjulene følger markens overflade. Riven kræver mindst 95 hestekræfter.

Bred to rotorers

Kuhn viser desuden GA 9531 frem på Græsland 14, som er en rive med arbejdsbredde fra 8,4 meter til 9,3 meter på to rotorer.

Riven er opdateret på flere punkter, og foruden den nye gearkasse, så har riven også 3D-ophæng af hjulene samt tandem ophæng. Det betyder, at der er placeret seks hjul under hver rotor, som sidder med 15 rivearme hver.

Riven er mekanisk med PTO-aksler til de to gearkasser på hver rotor. Rotorerne er ophængt med 'Jet-Effekt', som MI kalder måden, hvor sænkes forenden på rotorerne sidst, når der skal rives, og forenden hæves først, når man kommer til enden af marken. Det giver en optimal opsamling af afgrøden, og kan sammenlignes lidt med en flyvemaskine der henholdsvis lander og letter. Denne form for rotorbevægelse gør sig også gældende på den store GA 13131.

MI viser desuden spreder, presser og wrapper fra Kuhn, samt frakørselsvogne fra MI's egen vognimport.

De enkelte rotor kan stilles i højden og hver rotor kan hæves til 75 centimeters højde, for at løftes over selv større græs skår.