Det amerikanske landbrugsministerium udsendte fredag to rapporten, den årlige arealrapport og den kvartalsvise lagerrapport.

Majsarealerne var højere end ventet, hvilket resulterede i et fald i majspriserne. Med 97,379 millioner acres, var det mere end 2 millioner acres højere end konsensusestimaterne, og højere end selv de mest positive analytikere, der alle havde kigget efter en mindre nedjustering grundet det våde forår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen til, at prisen ikke faldt mere skal ses i lyset af de amerikanske lagre, der kom ud 12 procent lavere end sidste år, og godt 80 millioner bushels lavere end ventet.

Hvedearealerne var også større end ventet, hvilket førte til at MATIF-hveden lukkede på sit laveste niveau siden januar 2012. Igen var lave amerikanske lagre med til at mindske faldet, men det var dog ikke nok til at holde hveden i plus.

Tallene for sojabønner var i sig selv ikke prisnegative. Lagertallene for juni er på sit laveste siden 2004, hvilket var understøttende for juli 2013 sojabønner og sojaskrå, der lukkede henholdsvis 1,08 og 2,23 procent i plus.

Arealtallene for sojabønner var i tråd med markedskonsensus, men ikke desto mindre på rekord høje niveauer. Omkringliggende negative afgrødemarkeder har dog sandsynligvis været den primære årsag til prisfaldende på ny høst soja.