Jørgen Jensen, Sorring Maskinhandel, har importeret de finske Avant minilæssere siden 1992

I år er det 20 år siden, at Jørgen Jensen begyndte at importere Avant minilæssere. Egentlig er Jørgen Jensen, der står bag Sorring Maskinhandel, landmand, men han har altid handlet med maskiner.

Nu er jorden lejet ud, og grisene har for længst veget pladsen for de grønne maskiner fra Finland.

Sorring Maskinhandel, der ligger ved Sorring mellem Silkeborg og Århus, er med årene blevet udbygget for at huse den voksende maskinforretning.

Handel og import med minilæssere tog sin begyndelse, da Jørgen Jensen stod med nogle minilæssere efter at have købt et konkursbo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det var ikke svært at sælge dem, så jeg begyndte med at importere amerikanske minilæssere af mærket Prime Mover. Men produktionen af disse maskiner stoppede, så jeg måtte se mig om efter en anden leverandør, fortæller Jørgen Jensen.

Stabil maskine

Valget faldt på finske Avant, idet han kunne se, at de finske minilæssere blandt andet egnede sig godt til arbejde i minkhaller.

Knækstyringen med stift led betyder nemlig, at maskinen ifølge Jørgen Jensen er meget stabil og ikke vælter så let.

Kort efter at importen var begyndt i 1992, fik Jørgen Jensen forhandlingen af tilbehør, der var designet med minkbranchen in mente.

Mens noget af udstyret laves på værkstedet i Sorring, fremstilles hovedparten af tilbehøret af Lem Maskinværksted A/S.

Han viser blandt andet en dobbeltrive, der bruges til at rive halm ud under minkburene.

- Den tager et helt dobbeltfag ad gangen og går ud under gyllerenderne, forklarer Jørgen Jensen og tilføjer, at den dobbelte rive gør arbejdet dobbelt så hurtigt.

Seks montører på vejene

På værkstedet hos Sorring Maskinhandel arbejder til daglig seks mand, og de har mest travlt med at renovere indbyttede maskiner. Ude på de jyske og fynske veje kører seks montører i servicebilerne, mens det er kollegerne fra Hørve Maskinhandel, der passer kunderne på Sjælland og øerne.

Hvis den 54-årige Jørgen Jensen en gang vil overveje at gå på pension, behøver han ikke at se langt efter en afløser, for hans søn Martin vil gerne fortsætte i faderens fodspor.

20-årige Martin Jensen er udlært entreprenør- og maskinmekaniker, men arbejder mest med salg og back-up i Sorring Maskinhandel.

Nye salgslokaler

Tanken er, at Martin Jensen skal stå i spidsen for det 3.400 kvadratmeter store showroom, som Jørgen Jensen har planer om at indrette i Låsby, tæt på motorvejen mellem Silkeborg og Århus.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår byggeriet står færdigt, selv om det ville være oplagt at have maskinerne stående klar i de nye salgslokaler i år, hvor det netop er 20 år siden, de første Avant-maskiner kom til Sorring.

Sorring Maskinhandel står selv for salg og service af Avant-maskinerne i Jylland og på Fyn, mens det er Hørve Maskinhandel, der står for salget på Sjælland og Øerne.