Abonnementsartikel

I knap 20 år har den nordjyske minkavler Tom Drejer Christensen sværget til minilæssere fra Avant, og han har netop fået to nye af slagsen.

At maskinparken til tider skal fornyes, er ingen nyhed. Men at det hver gang er samme fabrikant, melder om en stor glæde ved brugen af maskinen - det gælder blandt andet hos Tom Drejer Christensen, som gennem flere år har valgt den grønne Avant, som sin foretrukne hjælper på minkfarmen.

I nordjyske Bindslev driver Tom Drejer Christensen sin minkfarm med 5.000 tæver. I snart 20 år er det en grøn Avant, som har kørt dækkende tynde i minkhallerne - og det er der en særlig grund til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en utrolig stabil maskine, og der har aldrig været nogen problemer med den. Den lænser ikke en totalt pga. dyre reparationer og nedbrud - dem har der nemlig ikke været nogen af på de Avanter, som jeg har haft, fortæller Tom.

Specialredskaber

Tom har netop skiftet sine to Avant 528 og 530 ud med to sprit nye Avant 635 med El-joystick, samt fornyet sine pallegafler og sin plæneklipper. Så nu er der kommet nye og flere kræfter til arbejdet på minkfarmen. Efter over 20 år med Avanter har Tom efterhånden fået samlet sig en del redskaber, der i dag tæller en halmopsamler, et klip klap greb, klip klap greb med overfald, siloklo, halmudlægger, fræser, koste til at feje køregangene, højtryksrenser, kalkspreder til både våd og tør kalk plus mange flere.

Tom Drejer har gjort god brug af det store udvalg, som Avant Danmarks redskabssortiment indeholder - især de 13 danskproducerede redskaber, som er udviklet af Avant Danmark specielt til minkavlere og Tom er yderst tilfreds med kvaliteten af redskaberne.

Anbefalet af bror

Det blev i sin tid den finske minilæsser, fordi Toms bror kørte Avant og havde gode erfaringer med den. I starten skulle han vende sig til bagenden, som svinger ud, men nu vil han ikke køre på andet, selvom han har prøvet andre typer af minilæssere, hvor man sidder bagpå motoren, er der kun en maskine for ham - den traditionelle Avant minilæsser.

- Det er bare en god, gangbar maskine, som er utrolig god til alle opgaver på farmen f.eks. at planere med - især inden de fik beton på gangene, brugte vi den til at planere køregangen i minkhallerne og det er den utrolig god til. Vi planerer stadig, men har solgt vores planeringsaggregat, da vi ikke skulle bruge det mere, så nu bruger vi skovlen, når vi har brug for at planere, fortæller Tom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stabilitet

Og det med stabilitet har Tom en god fornemmelse for, da han har prøvet andre typer af minilæssere, hvor det føles som om man vælter forholdsvis nemt i forhold til Avanten:

- De andre typer af knækstyrede minilæssere i Avantens størrelse har et meget blødere knækled, som gør det lettere at vælte. Avantens knækled er utrolig stabilt og selvom jeg har budt Avanten lidt af hvert gennem årerne, er jeg aldrig væltet med den. Det er noget, der virker, siger Tom.

Og Tom giver gerne sine bedste anbefalinger til kollegaer og andre, som kunne bruge en stabil, stærk og pålidelig minilæsser. Avant 635 har 37,5 hk, en løftehøjde på 2,8 meter, løftekapacitet på 1000 kg, et olieflow på 66 l/min og en kørehastighed på 14 km/t.

Se redskaber på messe

På Kopenhagen Fur skindudstillingen i Herning den 26.-28. marts kan man se nærmere på de 13 specialudviklede redskaber til minkavl, som Avant Danmark selv har udviklet, designet og produceret i samarbejde med Toftlund Maskinfabrik. Samtidig er der selvfølgelig også mulighed for, at se nærmere på de syv forskellige modeller af Avant minilæssere.