Avant R-serien adskiller sig fra det traditionelle Avant design i forhold til dens styringen: her sidder føreren nemlig bagerst, oven på motoren - modsat de øvrige knækstyrede Avant modeller, hvor føreren sidder forrest.

Fordelen er, at bagenden ikke svinger ud, hvilket gør R-serien er en fortrinlig maskine til minkfarmen, og nærmest uundværlig til opgaver såsom sprøjtning, indsamling af halm, udlægning af nyt halm eller spredning af sand eller kalk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelen ved vi selv designer og producere minkprogrammet er, at vi kontinuerligt kan videreudvikle og forbedre produkterne.

- Jørgen Jensen, indehaver af Avant Danmark.

- Vi har allerede solgt en del maskiner fra R-serien til minkavlere, og fået en masse positive tilbagemeldinger, vi kan virkelig hører at den lille venderadius har stor betydning i en travl hverdag, hvor man skal igennem mange rækker, siger Jørgen Jensen, der er indehaver af Avant Danmark.

Udover de daglige opgaver der er omkring pasning af minkene, så er R-serien også en effektiv og stærk maskine til diverse ejendomsvedligeholdelsesopgaver såsom fejning af grus, græsslåning og hækkeklipning.

En Avant i nye klæder

R-serien har mange af de samme fordele, som vi kender fra de traditionelle Avant modeller. Faktisk er Avant R35 designet med afsæt i Avant 635 - og har samme stærke karrosseri og flere tekniske specifikationer til fælles hermed.

R35 har en løftehøjde på 2,8 meter, en løftekapacitet på 1.050 kg, en 37,5 hestes Kubota dieselmotor, et olieflow på 66 l/min og en venderadius på kun 89,8 centimeter. R-serien omfatter modellerne R28 og R20, som er baseret på de traditionelle Avant modeller 520 og 528. Desuden er det også lettere at bakke med R-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske redskaber

Desuden egner R-serien sig rigtig godt sammen med det store redskabsprogram, som Avant Danmark fører specielt til minkavl. Redskaberne til mink er designet og produceret i Danmark i et tæt samarbejde med Toftlund Maskinfabrik.

- Fordelen ved vi selv designer og producere minkprogrammet er, at vi kontinuerligt kan videreudvikle og forbedre produkterne, så vores sortiment hele tiden følger med udviklingen og passer til vores brugeres behov, siger Jørgen Jensen og fortsætter:

- I forhold til løbende udviklingen kan nævnes der, at der lige er kommet en ny forbedret nedbringer på halmudlæggeren samt en vedligeholdelsesfri og stærkere vandpumpe på vores kalk/vandspreder.

mbl