Der er fortsat mange, der kommer alvorligt til skade i landbruget. Otte arrangementer rundt i landet sætter fokus på sikkerhed.

Når landmænd kommer galt af sted, så er det typisk i forbindelse med helt almindelige og daglige opgaver, hvor opmærksomhed eller koncentrationen svigter. Det viser blandt andet erfaringerne fra den store sikkerhedskampagne, som BAR Jord til Bord og Videncentret for Landbrug gennemførte i 2010. 

For at opretholde fokus på, hvordan man forebygger ulykker i det daglige landmandsliv bliver der afholdt otte arrangementer om sikkerhed i efteråret 2011.

- Ved arrangementerne, der foregår på bedrifter, kommer arbejdsmiljøkonsulenter, der giver råd om effektiv forebyggelse af ulykker. Og vi tager en runde på bedriften og ser, hvor farerne lurer, fortæller Helle Birk Domino, der er arbejdsmiljøchef i Videncentret for Landbrug.

- Vi kommer også ind på de ofte meget store personlige omkostninger, der er forbundet med en arbejdsulykke. Ved alle arrangementerne får vi besøg af en landmand, der har været udsat for en ulykke og hører om baggrunden for ulykken og de videre konsekvenser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sikkerhedsbussen kommer

Deltagerne får lejlighed til at se og afprøve det allernyeste i sikkerhedsudstyr og personlige værnemidler. Landbrugets Sikkerhedsbus er nemlig på plads og arbejdsmiljøkonsulenterne vil svare på spørgsmål om hvilket udstyr, der er nødvendigt i hvilke situationer. 

- Arbejdsulykker er rasende dyre for en virksomhed. Økonomisk, personligt og for landmandens omdømme. Og ofte kan ulykkerne undgås med små justeringer i de daglige rutiner. Derfor er det en god investering at tage medarbejderne med til en formiddag, hvor der helt sikkert venter en hel del aha-oplevelser og inspiration til en mere sikker hverdag.

Læs mere og se, hvor arrangementerne finder sted.