Nye tal for salget af økologiske fødevarer i detailhandlen viser, at danskerne bliver mere og mere økologiske. I 2010 steg salget med 4,2 procent.

I detailhandlen blev der i 2010 solgt økologiske fødevarer for 5,1 milliarder kroner, viser de nye - og denne gang korrekte - tal fra Danmarks Statistik. Efter at forkerte tal blev sendt ud og trukket tilbage for cirka to uger siden, viser de nye tal nu en stigning på 4,2 procent i forhold til 2009.

- Det er glædeligt, at økologien fortsat har vokseværk i Danmark. Vi havde faktisk forventet, at stigningen var lidt større. Men det positive er, at selvom det generelle detailhandelssalg var presset i 2010 formentlig på grund af finanskrisen, så prioriterede danskerne altså stadig økologien højt. Det lover godt for afsætningen i de kommende år, hvor vi igen håber på tocifrede stigninger, siger teamleder Kirsten Lund Jensen fra Landbrug & Fødevarer Økologi.

Særligt inden for frugt og grønt viser tallene markant fremgang. Økologiske gulerødder, tomater og kartofler samt blandt andet æbler og bananer har oplevet to-cifrede vækstrater - både mængde- og omsætningsmæssigt. Der har ligeledes været fremgang i salget af pasta, mel og ris. 

Økologitallene viser en nedgang på en procent for mejeriprodukter, der dog fortsat er lokomotiv for det samlede økologiske forbrug. Salg af svinekød har ligeledes haft en minimal nedgang, men det er til gengæld opvejet af en nogenlunde tilsvarende fremgang i salget økologisk oksekød.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce