Lyt til artiklen:

Ny rapport viser pesticider i godt halvdelen af konventionelt frugt og grønt

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Hvert år kontrollerer Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet en række fødevarer for pesticider. I år viser rapporten, at der er pesticidrester i mere end halvdelen af de ikke-økologiske frugter og grøntsager.

- Jeg må igen og igen konkluderede, at økologi er det sikreste valg, hvis man vil undgå at få syntetiske sprøjtegifte indenbords, siger Louise Køster, der er forperson for Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye rapport viser, at i 79 procent af alle de undersøgte ikke-økologiske frugter fandt man pesticidrester, og ser man kun på de danske frugter var det 51 procent, der indeholdt rester af pesticider.

EU-Parlamentet dropper reduktionsmål for sprøjtemidler

Se også:

EU-Parlamentet dropper reduktionsmål for sprøjtemidler

- I Økologisk Landsforening stiller vi os uforstående overfor, hvorfor det fortsat er tilladt at anvende pesticider. Forekomsten af syntetiske sprøjtegifte er ganske enkelt alt for høj. De skal hverken forekomme i vores mad, i vores natur eller i vores drikkevand. Et af midlerne til at stoppe brugen af syntetiske pesticider er at sikre, at flere landmænd lægger om til økologi, mener Louise Køster.

I pesticidkontrollen blev 255 forskellige typer af fødevarer analyseret for pesticidrester fordelt på i alt 2.176 prøver.