Automatisk oplæsning:

Svinenoteringen tager endnu et dyk

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Svinenoteringen til uge 26 ligger på 11,10.

Efter sidste uges markante fald tager svinenoteringen endnu et dyk.

Til næste uge falder svinenoteringen fra 11,30 til 11,10 øre per kg. Sidste uge faldt svinenoteringen med 60 øre.

- Det er dynamikken i markedet, der laver en u-vending lige nu. Efter en lang periode, hvor efterspørgslen fra Kina har drevet markedet, så sker der nu en bevægelse mod et større og bredere salg i Europa. Vi møder langt flere spanske og hollandske varer i markedet nu end for bare et par uger siden, og et så pludselig og omfattende skifte skaber altid uro, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

En af udfordringerne i Europa lige nu er en relativt lav kapacitet til udbening af delstykkerne. Det sætter priserne på især forender og skinker under pres, mens efterspørgslen på bove, nakker og småkød til pølseproduktion er mere stabil.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Lige nu handler det om at bevare overblikket og have en fast hånd på roret. Vi ved hvilke håndtag, vi skal skrue på for at møde markedet. Vi har fuld fokus på at holde vores eksport ud af Europa på et højt niveau, for forbruget i Europa er fortsat lavt som en konsekvens af COVID-19. Der er mange lande, der slet ikke er oppe i samme gear, som vi er i Danmark, og det holder aktiviteten nede, siger Lars Albertsen.

Men eksporten til Kina er gået markant ned i fart, er der et jævnt salg til Japan og det øvrige Asien.