Lyt til artiklen:

Stort dyk på noteringen: 40 øre ned

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Danish Crown dykker grisenoteringen med 40 øre pr. kilo den næste uge. Også sonoteringen får et hak på 40 øre.

Efter et par uger med stilstand falder Danish Crowns grisenotering med 40 øre til 12,90 kroner pr kilo kød, mens sonoteringen falder tilsvarende til 12,60 kroner.

Til sammenligning er den tyske notering uændret, efter også ahve have taget et par dyk på det seneste. Noteringen i det tyske står på 2,30 euro pr kilo, cirka 17,14 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I markedsberetningen skriver slagteriet:

Priserne på grisekød i Europa er kommet under pres efter et forår og en sommer med rekordhøje noteringer i mange lande på kontinentet.

- Forbruget af grisekød i mange lande er vigende, fordi priserne er høje, så enten vælger forbrugerne at spise lidt mindre grisekød, eller så køber de det billigste i køledisken eller andre typer kød. Samtidig kommer der flere grise til slagtning, fordi sommervarmen har sluppet sit tag i mange lande. Derfor er udbuddet lige nu en smule større end efterspørgslen, og det har sat priserne under pres, fortæller Mads Stougaard.

Mens noteringerne er faldet en del i lande som Spanien, Frankrig og Holland de seneste uger, så har den tyske notering holdt stand, selv om den har været under pres. Netop det faktum gør mange indkøbere tilbageholdende lige nu.

- Reaktionen fra indkøberne i Europa er helt typisk i et marked, hvor priserne siver. Redskabet til at få dem til at ændre adfærd er en nedgang i udbuddet, og det kan komme gennem en stigning i eksporten ud af Europa. Så på den ene side har vi blikket stift rettet på at finde attraktive markeder i blandt andet Asien, og samtidig lægger vi arm om hver eneste ordre i Europa, for at få så gode priser som overhovedet muligt, siger Mads Stougaard.