Lyt til artiklen:

Noteringen stiger med 30 øre pr. kilo

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Efter tre ugers stilstand stiger Danish Crowns grisenotering nu med 30 øre til 12.10 kroner pr. kilo, det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Sonoteringen forbliver på 9 kroner pr. kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin markedsberetning skriver slagteriet:

Helt som ventet stiger priserne nu på grisekød i Europa. Udbuddet af slagteklare grise er lavt i mange lande, og det driver priserne op.

- Der bliver handlet med virkelig kort horisont i øjeblikket. Vores kunder vil gerne købe flere uger frem, men flest vælger at vente, når de hører de priser, som vi forlanger for varer til levering i eksempelvis marts. Det er det berømte waiting game lige nu, hvor slagterierne holder på varerne og sælger fra uge til uge, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne er stigende på skinker, forender, nakker og bove. Samtidig er markedet for brystflæsk i bedring, hvilket især er båret af en bedre efterspørgsel på markederne uden for Europa.

- Efter en lang periode, hvor markedet for netop brystflæsk har været meget roligt, fordi indkøberne på de store markeder i særligt Asien har været afventende på grund af store lagre. De er nu nedbragt, og det kan mærkes på aktiviteten og interessen fra særligt Japan, siger Mads Stougaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

170.000 udsættes

Tilmeldingen til indeværende uge blev lavere end forventet i prognosen, og dermed er antallet af udsatte tilmeldinger reduceret til 170.000 til uge 8.

Med den forventede tilmelding til kommende uge vil antallet af udsatte tilmeldinger blive reduceret yderligere til cirka 145.000 ved ugens udgang.