De danske svineavlere har i det seneste år nået en avlsfremgang til en værdi af 14,83 kroner pr. slagtesvin.

At Dansk Svineavl det seneste år har nået en avlsfremgang til en værdi af 14,83 kroner pr. slagtesvin, vækker stolthed hos formand for Dansk Svineavl og ejer af Kibsdal Svineavl, Bo Kibsdal.

- Avlsfremgang til en værdi af 14,83 kroner pr. slagtesvin er absolut godkendt, sagde Bo Kibsdal stolt til årets generalforsamling i Dansk Svineavl.

Øget tilvækst hos både smågrise og slagtesvin, forbedret foderudnyttelse, flere fødte grise, flere fravænnede grise er alle parametre, hvor der er sket fremgang. Avlerne forventer, at man i det indeværende år kan matche resultaterne fra 2016/17.

18 mio. svin i eksport

Jørgen Gade Nielsen fra Molsgaard har netop haft 30 års jubilæum som avler, og han er ikke i tvivl om femgangen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I dag har vi stort set samme antal søer som for 30 år siden, vi slagter i dag stort set samme antal slagtesvin i Danmark som for 30 år siden, men der ud over eksporterer vi 18 millioner levende grise!? Det må da siges at være synlig avlsfremgang, sagde Jørgen Gade Nielsen, Molsgaard.

Landbrug & Fødevarer var også repræsenteret til generalforsamlingen med formand Erik Larsen, der glædede sig over, at der er kommet nye avlere på banen, og at man med 100 proecnt genomisk selektion kan mærke en endnu større fremgang blandt danske svineproducenter.

- Der er ingen tid til at hvile på laurbærrene, sagde Erik Larsen.

Til bestyrelsen var der genvalg til Susanne Jeppesen, Fuglsang og nyvalg til Tommy Volsgaard, Volsgaard Avl og Opformering. Ulrik Olsen, Lykkensgaard Avlscenter og Christian Stokkendahl, Munkbro Svineavl A/S blev begge suppleanter. Efterfølgende er bestyrelsen konstitueret med Bo Kibsdal, Kibsdal Svineavl som formand og Claus Petersen, Maaling Avl og Opformering som næstformand.