Lyt til artiklen:

Den europæiske grisebestand faldt i 2022

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Eurostat har offentliggjort resultaterne af svinetællingen for december 2022 for alle 27 EU-lande, dog ikke Malta. Det skriver Markedsnyt for Grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

I Markedsnyt understreges det, at tællingerne skal tages med en række forbehold, da der er tale om stikprøvetællinger i de forskellige lande, ligesom nogle lande også har tekniske ændringer i metoderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med det af vejen kan man i tallene se, at både totalbestand og avlsbestand er faldene i alle lande, bortset fra Sverige, der kan notere en vækst på 3,1 procent i totalbestanden.

Det vil sige at bestanden i EU-25, de 25 medlemslande før 2007, er nedgangen på 5,8 procent. Dog er Italien udeladt af beregningen, på grund af en ny opgørelsesmetode.

Fald blandt de store

Der er i de offentliggjorte tal markante nedgange i både total- og avlsbestand hos de store griseproducerende lande Tyskland, Danmark og Polen, mens Spanien og Holland kun registrerer mindre nedgange på henholdsvis 1,1 og 1,5 procent ved decembertællingen.

For Danmark er nedgangen på 12,2 procent, og det placerer den danske bestand på det laveste niveau i 25 år.

Laveste grisebestand i 25 år

Se også:

Laveste grisebestand i 25 år

For Polens vedkommende er faldet på seks procent, mens tyskerne tegner sig for en nedgang i totalbestanden på 10,2 procent. For Tysklands vedkommende fortsætter den nedadgående kurve dermed for landet, som på ti år har oplevet et fald på 25 procent i den samlede bestand.

Tysk grisebestand er faldet med 25 procent

Se også:

Tysk grisebestand er faldet med 25 procent