Horsens Maskiner er ikke en helt almindelig maskinhandel. Udover salg af nye traktorer har Horsens Maskiner også egenproduktion af ATV'er og sneglevogne.

Ikke nok med at Horsens Maskiner har et stort udvalg af Case IH-traktorer og mejetærskere samt jordbehandlingsredskaber fra Väderstadt, Amazone og Pöttinger, så har maskinforretningen også import af Farma skovvogne og en stor egenproduktion af blandt andet sneglevogne og ATV'er til juletræsproduktion.

- Vores sneglevogne bliver lavet fra bunden her i Horsens. Rådved Maskinfabrik står for at svejse og male delene, og så samler vi dem selv her på værkstedet, forklarer Niels Bloch Andersen, der er salgschef hos Horsens Maskiner.

Udover de røde sneglevogne, der kan fås fra 12 til 35 kubikmeter, laver man på værkstedet også ATV'er til sprøjtning af juletræer.

- Vi ombygger ATV'erne, så de passer mellem rækkerne i juletræsproduktionen. Vi bygger dem op med frontlift og afskærmet sprøjtning foran, samt sprøjtebom bagpå. Herudover laver vi gødningsmaskine samt stapklipper som kan monteres på maskinen. ATV er en god og billigere løsning end eksempelvis en portaltraktor, siger Niels Bloch Andersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udover glæden ved at lave sine egne produkter, er der en god forklaring på, hvorfor Horsens Maskiner har valgt at satse på en stor egenproduktion.

- Både vores ATV'er samt skovlinjen bidrager positivt til bundlinjen hos os. Vi har mange kunder, der er traditionelle landmænd, men vi betjener også også skovbrug og juletræsproduktionen. Det stiller krav til, at vi skal have specialister på alle områder, og det har vi også, siger Niels Bloch Andersen.

Horsens Maskiner har netop sat gang i en ny produktion af sneglevogne, som starter i januar 2016, og Niels Bloch Andersen forklarer, at der er rabat at hente, hvis man bestiller inden udgangen af 2015.

Case IH-eksperter

Hos Horsens Maskiner har man selvfølgelig også et stort fokus på det vigtigste redskab i landbruget - nemlig traktoren. Horsens Maskiner forhandler nemlig Case IH, og det har man gjort siden 2007, hvor forretningen flyttede til adressen langs motorvejen E45.

- Vores kunder er primært planteavlere og svinebønder, men vi har også enkelte kvægbrug, og derfor sælger vi godt af traktorer lige fra 80 hestekræfter til 500 hestekræfter, siger Niels Bloch Andersen.

Horsens Maskiner ligger dør om dør med det store Danish Crown slagteri ved Horsens, så det giver god mening, at kunderne også har svinebedrifter.

En af de ting, som kunderne i høj grad efterspørger hos Horsens Maskiner er GPS-styring på traktoren.

- Det er et område, hvor Case IH er førende på markedet. Case IH har sit eget netværk, og de var først på det område. Jeg tror, at omkring 70 procent af de traktorer, vi sælger, der har over 150 hestekræfter, bliver monteret med GPS-styring, forklarer Niels Bloch Andersen.

Hos Horsens Maskiner mærker man også, at GPS-styringen gør en forskel, når traktorerne kommer i marken.

- Det er min opfattelse, at folk er meget glade for det. Det giver en meget mere afslappende arbejdsdag for traktorpiloten, og i takt med, at gårdene bliver større og større, giver det mere mening at bruge GPS-styring. Man kan spare en del på forbruget af gødning, udsæd og sprøjtemidler, når man minimerer sit overlap med GPS-styring, siger Niels Bloch Andersen.

Meget jord

At landbrugene bliver større og større, er også noget, man har bemærket hos Horsens Maskiner.

- Vi mærker naturligvis udviklingen i landbruget, hvor gårdene bliver større og antallet af landmænd bliver færre. Det er naturligvis en lidt kedelig udvikling set med en maskinhandlers øjne, men det er en kendsgerning vi må forholde os til, siger Niels Bloch Andersen.

Når der bliver længere og længere mellem landbrugene, stiller det også nye krav til en maskinforretning som Horsens Maskiner.

- Nu hvor man kan købe maskiner over internettet, bliver servicen altafgørende, og det er sværere at holde på de lokale kunder, bare fordi de ligger tæt på os. Vi vil gerne bygge vores forretning på gensidig respekt og tillid, og det er jeg sikker på, at kunderne kan mærke og sætter pris på, siger Niels Bloch Andersen.

En af måderne hvor Horsens Maskiner har fokus på service er med virksomhedens servicebiler. I alt har Horsens Maskiner fire servicebiler, der passer området fra Aarhus i nord til Brande i vest og Vejle i syd. På værkstedet knokler 12 mand med at holde kundernes maskiner i tip-top stand og samtidig passe virksomhedens egenproduktion, så man kan virkelig sige, at Horsens Maskiner er en maskinforretning, der har gang i mange ting, og det er et hus, der har ekspertise og service i højsædet.