Fra i dag skal samtlige over 6000 medarbejdere på alle Danish Crowns slagterier i Danmark bruge mundbind. De 41 nye smittede på slagteriet i Ringsted over de seneste fire døgn har fået ledelsen til at skærpe smittebeskyttelsen.

Danish Crown har under hele corona-krisen fulgt myndighedernes anvisninger for smittespredning, men efter udbruddet af covid-19 hos 120 medarbejdere på slagteriet i Ringsted tager ledelsen i DC skridtet videre og indfører obligatorisk brug af mundbind. Medarbejderne fik besked om tvungen brug af mundbind torsdag via deres intranet.

- Vi er opmærksomme på, at det kan være vanskeligt for nogle medarbejdere at bruge mundbind og hæmme dem under arbejdet. Derfor er vi i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for visir og andre lignende værnemidler, der generer og hæmmer mindst muligt under arbejdet, siger Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown.

Danish Crown er udfordret af at finde værnemidler nok til de over 6000 medarbejdere fordelt rundt på slagterier i Danmark. Men virksomheden har allerede lagt ordre på værnemidler og forventer at have tilstrækkeligt med mundbind i løbet af i dag og i morgen.

Skærpelsen med mundbind gælder på samtlige DCs virksomheder, både slagterier med svin, kvæg og forarbejdning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På Facebook kan man læse, at flere medarbejdere i koncernen er bekymret for, om mundbindene er sikre nok og godkendt af myndighederne. Nogle medarbejdere er bekymret for, hvordan det bliver at arbejde med mundbind.

Ledelsen i DC er opmærksom på udfordringerne og forsøger at finde løsninger, så medarbejderne både bliver beskyttet mod covid-19 og samtidig kan udføre deres arbejde med mindst mulig gener.

Ledelsen i DC har været i tæt kontakt med fagforbundet NNF om brug af nye værnemidler. Jens Hansen fortæller, at medarbejderne bakker op om de nye tiltag med ønske om at blive sikret bedst muligt mod smitte.

På spørgsmålet om, hvorfor DC først nu indfører mundbind, svarer Jens Hansen.

- Vi har hele tiden nøje fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men nu går vi skridtet videre og indfører selv mundbind og andre værnemidler, siger Jens Hansen.

Samtlige 600 medarbejdere på slagteriet i Ringsted blev torsdag testet for covid-19. Først cirka 72 timer efter testen får de resultatet.