Brugen af sobokse vil sandsynligvis blive begrænset yderligere i Tyskland. Den føderale regering er ved at udarbejde lovgivning for at opnå dette - og i det svinetætte delstat Niedersachsen kan reglerne endda blive endnu strammere. Det skriver PigProgress på deres nyhedsside.

Sobokse drøftes i øjeblikket bredt i Tyskland. Den nationale regering har i sinde kun at tillade fiksering af søerne i de første otte dage af diegivningen, samt de første otte dage efter fravænning. I øjeblikket er det stadig 35 dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden skal den minimale bokslængde for fikserede søer være 2,20 meter, og deres bredde skal være mellem 60 og 85 cm, afhængigt af søernes skulderbredde.

Christian Schmidt, Tysklands føderale minister for fødevarer og landbrug, sigter mod en overgangsperiode på 15 år, hvilket vil gælde både eksisterende bedrifter og nye.

I den tyske delstat Niedersachsen der imidlertid er kendt for dens store tæthed af svin, bliver der udarbejdet lovgivning, som endda går videre. Hvis den lovgivning bliver vedtaget, vil delstatsregeringen her, kun tillade bokse i den første uge efter faring, og fem dage efter fravænning. Hvis det kun var op til Sachsen-politikerne, skulle disse regler være effektive med øjeblikkelig virkning i nye stalde eller dem, der vil blive renoveret.

For eksisterende svinegårde skulle en maksimal tidsramme på 10 år være gældende. Skal en opdrætter anmode om en tilladelse til renoveringen, kan denne betegnelse forlænges med to år - eller i individuelle tilfælde med tre år. Det ville i alt skabe en slutdato for Fiksering af søer inden 2031.