I Storbritannien, viser en undersøgelse, at 24 procent af kødet i butikkerne, indeholder E. coli bakterier, der er resistente over for antibiotika af typen cefalasporin, skriver Grisföretagare påd eres hjemmeside.

Undersøgelsen blev bestilt af organisationen Alliance, for at redde vores Antibiotikabrug hos mennesker. Den praktiske gennemførelse af testen blev udført af forskere ved University of Cambridge. Studiet undersøgte 189 kødprøver fra indenlandske svin og kylling. Kødet blev indsamlet fra de syv største kæder i samhandelen med levnedsmidler i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 24 procent af kødet blev fundet cefalasporinresistenta ESBL-bakterier, hvilket er fire gange mere end i en lignende undersøgelse 2015.

- Disse resultater understreger behovet for at forbedre den måde, vi administrerer antibiotika i veterinærmedicin. Selvom der allerede er foretaget nogle forbedringer, må vi ikke læne os tilbage, fordi det kan tage mange år, før vi ser en betydelig reduktion i antallet af antibiotikaresistente bakterier, der findes på gårde, siger Dr. Mark Holmes der ledede undersøgelsen på University of Cambridge.