Abonnementsartikel

Genopretningen af Tulip Ltd er tre måneder foran planen, og Danish Crowns britiske datterselskab tjener igen penge på ugebasis. Der arbejdes dog stadig målrettet med at effektivisere og optimere alle dele af forretningen. I dag er medarbejderne på fabrikken i King's Lynn blevet informeret om, at fabrikken ikke længere skal producere i weekenderne. Det kan koste 118 arbejdspladser.

Ordreindgangen til Tulip Ltds pålægsfabrik i King's Lynn har gennem flere måneder været betydeligt lavere end produktionskapaciteten. Derfor har ledelsen i Tulip Ltd besluttet at gå fra at producere alle ugens syv dage til at samle produktionen på de fem hverdage. Det betyder, at 118 af de 570 medarbejdere, der arbejder på King's Lynn, risikerer at miste deres arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem en længere periode tabt penge på at producere i King's Lynn, så der er tale om nødvendige omlægninger for at sikre produktionen på fabrikken fremadrettet. Sammen med medarbejderrepræsentanter arbejder vi nu målrettet på at hjælpe de berørte medarbejdere så godt som muligt, siger Steve Francis, CEO i Tulip Ltd.

Sidste forår og sommer steg tabene uge for uge i Tulip Ltd efter tidligere tab af store ordrer til detailhandlen. Nu begynder genopretningsplanen at virke. Siden starten af juni har Tulip Ltd igen på ugebasis tjent penge.

- Vi har investeret i at etablere stærke og erfarne ledelsesteams på alle vores fabrikker. Derfor er halvdelen af de 50 øverste ledere i virksomheden nye. Jeg er meget glad for at se, at deres indsats ? sammen med den forbedrede indsats fra de øvrige ledere ? på så kort tid kan gøre så stor forskel, siger Steve Francis.

Steve Francis har blandt andet valgt at skabe en mere decentral ledelsesstruktur og fokuseret massivt på at komme tættere på virksomhedens kunder gennem udstrakt og dedikeret service til kunderne.

Fremskridtene i Tulip Ltd glæder Danish Crowns CEO Jais Valeur, men han understreger, at Tulip Ltd på ingen måde er i mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi ser på hele året 2016/2017, vil bundlinjen i Tulip Ltd fortsat og som forventet vise et betydeligt tab. Det er ærgerligt, men jeg glæder mig over, at de igangsatte tiltag begynder at vise resultater, for det er jo tydeligt, at Tulip Ltd i bund og grund er en stærk virksomhed. Nu handler det om at holde dampen oppe og fortsætte fremskridtene, så den britiske forretning i regnskabsåret 2017/2018 igen kan bidrage positivt til indtjeningen i Danish Crown, siger Jais Valeur.