Lige siden den første bekræftelse af afrikansk svinepest i Polen i maj 2014, blev virussen hovedsageligt fundes i vildsvin i skove i Hajnowski, Sokolski og Bialostocki distrikter i Podlaskie provinsen. Denne provins er beliggende i den langt østlige del af landet, der grænser op mod Hviderusland.

Lige siden slutningen af ??juli 2016, er der dog også begyndt at komme udbrud ind fra gårde i fire andre distrikter i Podlaskie-provinsen, vest for de oprindeligt ramte distrikter. De nyligt berørte distrikter er Wysokie Mazowiecki, Siemiatcki, Zambrowski og Bielski. Derudover er virussen også blevet bekræftet i en anden grænseprovins direkte syd for Podlaskie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vestligste sted, hvor ASF er fundet nu, er nær byen Zbrzeznica i Zambrowski distriktet, den 10. august 2016. Denne gård havde 12 grise, hvoraf fire var døde af afrikansk svinepest. De andre dyr er blevet slået ned.

I alt strækker det område, hvor ASF er fundet i Polen, sig for omkring 200 km nord til syd. Desuden er det tilfælde længst mod vest, lidt over 100 km fra den polsk-belarussiske grænse.

I Tyskland har flytningen af ??udbruddene mod vest medført en vis grund til alarm. Det tyske Forbundsministeriet for Fødevarer og Landbrug, har derfor foranstaltet en kampagne mod mere opmærksomhed og forebyggende foranstaltninger for at undgå, at landet bliver smittet. Især jægere, rejsende og transportører bliver bedt om at tage ekstra hygiejnehensyn.