Danske Svineproducenter appellerer til, at Fødevarestyrelsen og de strejkende tilsynsteknikere genoptager arbejdet. Det skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Strejken blandt tilsynsteknikerne på Danish Crown har spredt sig til yderligere et antal slagterier og kører nu på andet døgn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en udfordrende situation, da svineproducenternes produktion er kontinuerlig og ikke pludselig kan standses. Slagtesvin skal på slagteriet for at give plads til nye smågrise.

- Vi passer selvfølgelig godt på vores grise i denne situation, men det kræver ekstra ressourcer. Derfor har vi en forventning om, at man, når staten i kraft af Fødevarestyrelsen har monopol på kontrolopgaven, gør alt for at undgå, at en situation som denne overhovedet kan opstå. Fødevarestyrelsen og tilsynsteknikerne må løse deres uenigheder, uden at det skal gå ud over svineproducenterne og slagteriet. Vi svineproducenter er ikke årsag til tilsynsteknikernes utilfredshed, men det er os, der i den aktuelle situation er blevet gidsler og betaler prisen for konflikten, lyder det fra Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

Derfor opfordrer Danske Svineproducenter Fødevarestyrelsen til hurtigt at genoptage kontrollen igen.