Rabobank forudsiger yderligere fald i udbuddet af svinekød, efter corona udbrud i både Asien og Europa, skriver Pig World. Afrikansk svinepest (ASF) har gjort stort indhug i Kina, verdens største producent og forbruger af svinekød. Produktionen af svinekød faldt med over 20 procent i 2019, men Rabobank forventer at faldet vil fortsætte på grund af forsynings- og logistikproblemer i forbindelse med coronavirus. Finansinstituttet finder stadig, at Kina som verdens vigtigste faktor for det globale marked for svinekød. Analytikere forventer en 15 til 20 procent nedgang i produktionen af svinekød i Kina, hvilket vil skubbe til verdensmarkedet.

Corona er brænde på bålet

Importen af svinekød til Kina steg i 2019 med 67 procent. Spanien, Tyskland og USA er blandt de største eksportører. Men spredningen af ASF tæt på den tyske grænse forplumrer analyserne af markedet i Europa, og største producent af svinekød i EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Global strateg Justin Sherrard fra Rabobank har udtalt at coronavirus smider endnu mere brænde på bålet.

- Sidste år forudså vi, at ASF ville få en hidtil uset indflydelse på verdensmarkedet. Nu er coronavirus endnu en letantændelig faktor, når det gælder det globale marked. Producenter, opkøbere, eksportører og importører ligger nu vågen om natten, og det er med god grund. At sætte en stopper for corona-smitten må være første prioritet, udtaler Justin Sherrard til Pig World.

/ JEB