Lyt til artiklen:

Vildsvinehegnet virker

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Vildtkonsulent i Naturstyrelsen Sønderjylland Klaus Sloth kan se tilbage på fire år med vildsvinehegnet.

- Der er ingen tvivl om, at hegnet har været en stor årsag til, at vildsvinene ikke frit har kunne veksle fra syd til os i nord, siger Klaus Sloth til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ifølge vildtkonsulenten stadig vildsvin syd for den dansk/tyske grænse, og dermed stadig brug for hegnet.

L&F Syddanmark priser sig lykkelig for vildsvinehegnet.

- Takket være vildsvinehegnet kan de danske svineproducenter føle sig rimeligt trygge, selvom den meget smitsomme afrikanske svinepest er fundet i Sverige, sagde bestyrelsesformand i Landbrug & Fødevarer Syddanmark, Henrik Jessen, efter fundet af ASF i september i Sverige.

Afrikansk svinepest kan sende EUs svineproduktion ud over afgrunden

Se også:

Afrikansk svinepest kan sende EUs svineproduktion ud over afgrunden

Fra Landbrug & Fødevarer Syddanmark har det hele tiden lydt, at nødvendigheden ikke kunne undervurderes. Det er også en sag, som Henrik Jessen, formand for Landbrug & Fødevarer Syddanmark har været meget engageret i.

- Jeg har personligt kæmpet med næb og kløer for at få vildsvinehegnet op. Der var mange meninger om hegnet, men jeg synes, at vi nu kan konstatere, at vi i Danmark kan være rolige nu, selvom svinepesten er i vores naboland. Det kan vi, fordi vi ved, at vi ikke har nogen vildsvin i Danmark; takket være hegnet. Det synes jeg godt, at vi kan være stolte over i landboforeninger i Landbrug & Fødevarer, at vi gjorde det klart for politikerne, har Henrik Jessen udtalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I starten af 2023 er langt de fleste udbrud i tamgrise set i Rumænien. Udbrud i vildsvin ses hovedsagelig i Tyskland og Polen. I maj 2023 blev ASF konstateret i Grækenland, for første gang siden 2020 og i juni for første gang konstateret i Kroatien.

I Sverige blev ASF den 6. september konstateret for første gang i vildsvin, skriver Fødevarestyrelsen.

Formand: - Tak til Danmarks vildsvinehegn

Se også:

Formand: - Tak til Danmarks vildsvinehegn