Lyt til artiklen:

Kinesiske griseproducenter får store underskud

00:00
Hastighed: ???x
01:43

I Kina har man i store dele af 2023 bøvlet med noteringer, som har ligget væsentligt lavere end produktionsomkostningerne, og bedømt ud fra futurepriserne ser de økonomiske problemer for svineproducenterne ud til at fortsætte i 2024, det skriver Markedsnyt for Grisekød.

Det kinesiske landbrugsministerium har flere gange advaret om udsigt til fortsat tab i branchen og opfordret de store griseproducenter i landet til at sænke deres produktion. Indtil videre har opfordringerne fra myndighederne dog ikke haft den store effekt på produktionen fra de store producenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tysk TV-hold besøger kinesisk svine-skyskraber

Se også:

Tysk TV-hold besøger kinesisk svine-skyskraber

I stedet ser det indtil videre ud til, at de store producenter, dog med få undtagelser, forsøger at opretholde og effektivisere deres produktioner og i stedet spare eller låne sig ud af de økonomiske problemer.

En af undtagelserne er Kinas tredjestørste svineproducent New Hope Liuhe, der sidste år solgte en del af produktionen fra og har givet udtryk for, at de ønsker at sælge mere, hvis det er muligt. Senest har New Hope Lieuhe dog annonceret en plan om en aktieudvidelse på 7,35 milliarder yuan.

Den rejste kapital skal ifølge selskabet benyttes til at opgradere selskabets griseproduktioner, betale af på bankgæld samt til andre projekter.

Et andet af de store selskaber, Tianbang Food, var ligeledes i sidste måned ude med planer om en større aktieudvidelse. Her blandt andet med det formål at udvide svineproduktionen.