Lyt til artiklen:

Opdateringer både på hardware og software hos Rauch

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Hos Rauch var stemningen god, da vi kom forbi til en snak om de nyheder, de havde med på Agritechnica.

Hos Rauch har de taget et kalksprede-modul med til deres velkendte Axent 100.1 spreder, og den kan nu fås med deres EMC-system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EMC er et system, der kan måle på akslen, som trækker spredepladen. Når gødning eller kalk rammer spredepladen, bliver der modstand på spredepladen, og det betyder, at den aksel, som trækker spredepladen, får et lille vrid, når den skal trækkes. Det vrid kan man måle på med sensorer.

Ved at måle på det vrid, som akslen får, kan man måle, hvor meget vægt, der er på pladen; altså om spredepladerne kører en ens mængde ud.

Hvis det ikke er tilfældet, at der er lige meget på hver spredeplade, kan systemet selv lukke lidt af for den ene eller anden spredeplade for at skabe et ensartet spredebillede.

Per Monk Rasmussen fortæller, at man med EMC er sikker på, man ikke kommer til at køre med sprederen, hvor der er eksempelvis skulle lægge noget foran skødet på sprederen, for systemet giver i så fald alarm til chaufføren.

Software-nyhed

Optipoint pro er en nyhed på software-delen hos Rauch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optipoint Pro er et system, der kan hjælpe på forageret med at give en ekstra mængde ind i marken, men systemet gør også, at den kaster gødningen længere ind i marken fra forageret, så man ikke risikere, at når man vender i forageret, at der er noget, som ikke får gødning.

Se mere om EMC og Optipoint Pro i videoen øverst i artiklen.