Lyt til artiklen:

Nyt projekt: Græs skal være proteinkilde i fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
01:28

I løbet af de næste tre år skal et nyt projekt finde frem til, hvordan protein fra græs kan bruges i fødevarer. Innovationsfonden har investeret knap 11 millioner kroner i projektet, hvor målet er at omdanne traditionelle foderafgrøder til fødevareingredienser og samtidigt erstatte sojaprotein i fodersammensætninger.

I en pressemeddelelse skriver DLG-koncernen, at hovedideen bag projektet, der bliver kaldt GreenImPro, er at producere bæredygtige, hvide proteiningredienser af høj kvalitet til brug i fødevarer og fiskefoder ved at udnytte råmaterialer som lucerne, hvidkløver og søsalat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Processen, der er udviklet og optimeret hos Institut for Fødevarer, Aarhus University, bliver opskaleret i et demonstrationsbioraffinaderi på Aarhus Universitet i Viborg, før den skaleres op til kommerciel produktion hos projektpartneren BioRefine, som er ejet af andelsselskaberne DLG, Danish Agro og DLF.

- Hvis vi lykkes med projektet og kan producere høj-kvalitet protein til fødevarer, forventer BioRefine en væsentlig stigning i antallet af produktionsenheder. Det vil sikre både skalérbarhed og lønsomhed for produktion af protein på basis af lucerne og kløver, siger projektleder Laila Thirup fra BioRefine.