På bioraffineringsanlægget ved Aarhus Universitet Campus Viborg, Foulum, presses der i disse dage kløvergræs i store mængder. Slutproduktet er et tørt, grønt proteinpulver, som har potentiale til helt eller delvist at erstatte de store mængder sojaskrå eller -kage, som årligt importeres til danske grise.

Kløvergræsproteinet skal bruges i det økologiske projekt Entrance, hvor den ernæringsmæssige værdi af kløvergræsbaseret fodring af økologiske grise undersøges.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.