Lyt til artiklen:

Formand for Dansk Maskinhandlerforening stopper

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Når Jens-Aage Jensen den 24. november 2023 træder op på talerstolen ved Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling for at aflægge sin årsberetning, bliver det sidste gang. Herefter træder han nemlig tilbage som formand efter 19 år på posten. Det skriver Dansk Maskinhandlerforening i en pressemeddelelse.

- Jeg fylder 65 år den 10. november og har hele tiden haft som målsætning, at jeg ville trappe ned, når jeg nåede den milepæl. Den rammer jeg nu, og derfor er det også tid til et generationsskifte på formandsposten. Det betyder dog ikke, at jeg træder ud af bestyrelsen, da jeg fortsat er valgt i Region Midt til den næste periode. Her vil jeg medvirke til, at det bliver en god overgang for den kommende formand, hvor jeg kan tilbyde min viden og erfaring i forhold til diverse opgaver, siger Jens-Aage Jensen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været en fantastisk rejse, og jeg har glædet mig hver gang, jeg er taget afsted på en hvilken som helst opgave eller repræsentation for foreningen. Det gør jeg stadig, og derfor er det netop det rigtige tidspunkt at geare lidt ned, så jeg altid vil huske denne epoke i mit liv med glæde.

Jens-Aage Jensen solgte i 2019 sin forretning Powtec til Weko Agro Machinery, hvor han pt. fungerer som ekstern salgskonsulent.

Meget stor betydning

- Vi kender Jens-Aage som en formand med et stort engagement i alt, hvad han giver sig i kast med. Det har Dansk Maskinhandlerforening nydt godt af i indtil videre 25 år, hvor han har været en del af DM's bestyrelse - heraf de sidste 19 år som formand, siger direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen.

- Jens-Aage's betydning for foreningen har været og er meget stor. Han har især været optaget af rekruttering til branchen, og noget der altid har ligget hans hjerte nær, er Danmarks Bedste Lærling - landbrugsmaskinmekaniker og deltagelse med danske lærlinge ved EuroSkills og WorldSkills, hvilket er med til at promovere branchens uddannelser, siger Klaus Nissen og fortsætter:

- Jens-Aage har også været særdeles aktiv i forbindelse med eksempelvis overenskomstforhandlinger og arbejdet i vores europæiske organisation Climmar. Han har været med til at flytte foreningens fokus fra primært at være arbejdsgiverforening til også at være en meget synlig brancheforening med politisk indflydelse. Han har altid været klar på at tage ud til et ungt menneske, som skulle modtage DM's Jubilæumslegat eller en medlemsvirksomhed, som fejrede et jubilæum eller en rund fødselsdag. Den synlighed har været et stort aktiv for foreningen, og hans indsats er uvurderlig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter indstilling fra en samlet bestyrelse bliver Troels Jensen fra Stenderup A/S ny formand for Dansk Maskinhandlerforening efter den ordinære generalforsamling den 24. november 2023.