Lyt til artiklen:

Se videoen: Mejetærsker stod i flammer efter mindre end et minut

00:00
Hastighed: ???x
02:01

En New Holland-mejetærsker med godt fire tons korn og 1.000 liter brændstof er totalt udbrændt.

Fredag formiddag var høstarbejdet i gang på en mark ved Særslev på Nordfyn, men ved 11-tiden begyndte mejetærskeren at udvikle røg, og 45 sekunder senere var maskinen omspændt af flammer. Det skriver Fyens Stiftstidende

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til avisen oplyser indsatslederen fra Beredskab Fyn, at det var en gnist fra skærebordet, der startede ilden.

- Det er faktisk ikke så tit, vi ser der her brande i moderne mejetærskere, fordi de er udstyret med slukningsudstyr, men i dag gik det godt nok stærkt, siger Jesper Vestergaard til Fyens Stiftstidende.

Branden kunne ses langt væk, da der steg en stor, sort røgsky højt op på himmelen, og branden tiltrak da også flere tilskuere. Branden kunne også ses inden i byen Særslev. Maskinbladet har fået tilsendt videoen herover, der viser den store røgsøjle.

Den del af marken, der ikke var blevet høstet, blev dog reddet, da maskinføreren nåede at køre mejetærskeren ind på en stubmark, så branden ikke kunne sprede sig til kornet på marken.

Tag forholdsregler for at undgå brande

Tidligere på ugen udbrændte en anden mejetærsker også på Fyn ved Glested. Her blev branden også begrænset fra at sprede sig, da landmanden hurtigt fik fat i en traktor med havre og lavede et brandbælte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Topdanmark opfordrer til at passe på og tage nogle forholdsregler for at undgå brand i mejetærskere under høsten.

Mejetærsker på Fyn fuldstændig udbrændt

Se også:

Mejetærsker på Fyn fuldstændig udbrændt

- Det er blandt andet vigtigt ofte at blæse sin mejetærsker ren for støv og jævnligt at tjekke drivremme og lejer på mejetærskeren, skriver forsikringsselskabet.

De opfordrer også til at få monteret et automatisk brandslukningsanlæg, en punktsikring, i motorrummet på mejetærskeren.