Lyt til artiklen:

900 millioner til erhvervsuddannelser: Nu kan vi indhente det forsømte

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Erhvervsuddannelserne får nu mulighed for at forbedre kvaliteten af uddannelserne og gøre dem mere attraktive for de unge, der skal vælge en karrierevej.

Regeringen vil ifølge TV2 komme med et udspil, der giver 900 millioner kroner årligt til området. Ud af de 900 millioner kroner skal 500 millioner komme fra det økonomiske råderum, mens 400 millioner skal findes via regeringens uddannelsesreform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu er vi over valget, og skåltalerne har fortaget sig, og så er det glædeligt, at der rent faktisk kommer noget økonomisk handling på det og noget økonomi til at følge nogle af alle valgløfterne til dørs, siger Aksel Gaardsted Christiansen, der er uddannelseschef på entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen på Aars på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, HEG til Maskinbladet.

Flere vil være maskinmekaniker: Det er jo dem, der flytter noget

Se også:

Flere vil være maskinmekaniker: Det er jo dem, der flytter noget

Regeringen foreslår at afsætte 300 millioner kroner i 2024, 700 millioner kroner i 2025, stigende til 800 kroner i 2026 frem til 2028, hvorefter de 900 millioner kroner årligt altså indfases helt.

Midlerne er ikke øremærket til konkrete investeringer, men vil blive forhandlet separat på et senere tidspunkt.

- Regeringen arbejder på at skabe endnu bedre erhvervsuddannelser. Med denne aftale bliver der for eksempel mulighed for at sikre mere moderne udstyr til skolerne, give lærerne efteruddannelse eller understøtte en bedre kobling mellem grundskole og erhvervsuddanne, har børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) tidligre udtalt i en pressemeddelelse.

Jagten på nye medarbejdere går helt fra 3. klasse til det store udland

Se også:

Jagten på nye medarbejdere går helt fra 3. klasse til det store udland

Og pengene falder på et tørt sted i Aars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pengene betyder, at vi kan gøre vores uddannelser mere lækre. Vi har en række investeringer, som vi har måtte udskyde på grund af stigende energi- og råvarepriser. Det betyder, at vi har slidt lidt mere på vores undervisningsgrej, og der er nogle bygninger, der ikke er blevet renoveret i det omfang, de skulle. Velholdte bygninger og nyt grej er også med til at tiltrække flere unge til branchen, siger Aksel Gaardsted Christiansen.

Ifølge TV2 lød bevillingen til erhvervsuddannelserne i år på 4,7 milliarder kroner, så de ekstra millioner svarer til et løft på omkring 20 procent.