Lyt til artiklen:

Danish Crown: Covid-19 spøgelset er først nu ved at slippe Asien

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Mens det europæiske marked for fersk grisekød ikke er prangende, så bliver efterspørgslen fra landene udenfor Europa i øjeblikket langsomt bedre.

- Det kan lyde mærkeligt, men det er først nu, at vores markeder i Asien er ved at slippe af covid-19 spøgelset. Mens pandemien havde sit tag i området, blev der opbygget betragtelige lagre, men de er nu ved at være bragt ned, og det løfter interessen fra indkøberne. I den sammenhæng er det vigtigt at understrege, at priserne i Kina fortsat er lave, så det er på vores traditionelle markeder derude, vi ser en bedring, fortæller Mads Stougaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Europa er det udbuddet af grise, der driver noteringerne. Indkøberne af kød er dog afventende i øjeblikket, fordi markedet mangler impulser. Priserne er derfor stabile til svagt stigende, mens alle venter på foråret, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- De højere renter gør, at alle i Europa fokuserer på at holde deres lagre nede. Derfor ser vi også større spring i priserne fra dag til dag end for 2-3 år siden, så det handler om at sidde helt tæt på markedet, for at komme igennem med prisstigningerne, så snart det er muligt, siger Mads Stougaard.