Lyt til artiklen:

Danish Crown sænker noteringen og gør klar til vintermånederne

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Efter en måned med uafbrudt travlhed og fokus på produktion af produkter som flæskesteg, juleskinker og medisterpølse handler det nu om at være klar til at møde kundernes behov i januar.

- Sideløbende med en god julehandel har vi haft fokus på at sikre ordrer til juleperioden og vintermånederne. Salget til vores eksportmarkeder udenfor Europa har stabiliseret sig, og vi kæmper med næb og klør for at få mere volumen på de markeder, der kan betale en bedre pris, end det vi kan hjembringe for varerne i Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de kommende to uger er der stille i Europa, og derfor bliver der i så høj grad som muligt produceret til ordrer på frosne varer. Samtidig bliver der lagt varer på lager i det omfang, det giver mening, og så er der fokus på handlen med de faste kunder i Europa, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Det er altid et puslespil at få slagtning, produktion og salg til at gå op i en højere enhed hen over jul og nytår. Der er mange forædlingsfabrikker, der lukker helt eller delvist ned i julen. I Sydeuropa kører mange på nedsat blus helt frem til, vi har passeret helligtrekonger, og det presser helt naturligt priserne på de ferske varer, fordi stort set alle slagterier slagter som normalt. Derfor går vi altid tidligt i gang med planlægningen, men vi kan ikke helt undgå, at det sætter sig i vores priser i den her periode, siger Mads Stougaard.

Da produktion og salg i vid udstrækning allerede ligger fast er denne uges notering gældende for to uger, så næste noteringsfastsættelse vil komme torsdag den. 4. januar.

Prisen på søer er uændret på 9,80 kroner.