Lyt til artiklen:

Maskinforretning advarer: Skærme og GPS'er til 400.000 kroner stjålet

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Syv Puma'er og en Krone-snitter står lige nu uden skærme ved Maskincentrum i Aulum i Midtjylland. Maskinforretningen har i løbet af weekenden haft besøg af en eller flere tyve.

- Da vi tog hjem fredag ved vi, at de alle var der, for vi havde lige været ude og køre i dem. Men da vi møder ind mandag morgen, står en af traktorerne i udstillingen udenfor med åben dør, og det synes vi, var lidt underligt, siger Morten Haunstrup Nielsen, der er værkfører hos Maskincentrum til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at de hurtigt opdagede, at der manglede en skærm i traktoren.

- Da vi så kiggede i de andre maskiner i udstillingen, opdagede vi at skærmene også var væk i dem, og at ledningerne var blevet klippet over. Vi fandt også ud af, at der var taget GPS-sendere, nogle Nav Controllere, fra fire af dem, siger værkføreren.

Han vurderer, at der i alt er stjålet udstyr for godt 400.000 kroner.

rich-media-2
Tyvene havde klippet ledningerne til skærme og GPS'er. Foto: Maskincentrum

Flere tyverier fra maskiner

Det er ikke kun Maskincentrum, der har været udsat for tyveri. Også en af maskinforretningens kunder har fået stjålet en skærm.

- Der er jo Landsskue nu, og da vi ikke rigtig havde noget at køre i efter tyveriet, skulle vi låne en traktor af en kunde, der kun ligger en kilometer herfra. Da vi kom ud til ham, fandt vi ud af, at skærmen og Nav Controlleren også var klippet hos ham, fortæller Morten Haunstrup Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Vinderup Maskiners afdeling på Mors har fået stjålet udstyr. Her var stjålet to Cebis-terminaler fra to Claas mejetærskere.

Derfor opfordrer Maskincentrum nu på Facebook til, at andre passer godt på deres maskiner og holde ekstra godt øje. Og så forsøger de at sikre sig bedre i fremtiden.

- Det, vi kommer til at gøre nu, er at pille skærmene og GPS'erne ud af alle vores traktorer i udstillingen, siger værkføreren.

Oplysninger til sagen kan gives til politiet på telefonnummer 114.

rich-media-5
Skærme og GPS'er blev stjålet fra maskiner i udstillingen udenfor. Foto: Maskincentrum