Lyt til artiklen:

Tørkepakke åbner for force majeure til første slæt græs inden fristudløb

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Fødevareministeren har lanceret en tørkeplan for landbruget, og Landbrugsstyrelsen er i gang med at iværksætte en række initiativer, som skal hjælpe landbruget.

Landbrugsstyrelsen kan med henvisning til den aktuelle tørke afvige fra forbud mod slåning før den 21. juni på arealer under tilskudsordningen pleje af græs- og naturarealer (PLG). Dette kræver, at ansøger påberåber sig force majeure.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På dine arealer med tilskud til plejegræs er du årligt forpligtet til enten at foretage afgræsning eller et slæt. Der er forbud mod al slåning i perioden 1. maj til 20. juni grundet ynglende fugle og andet vildtyngel, skriver Landbrugsstyrelen i en pressemeddelelse.

Den aktuelle tørke medfører imidlertid en øget risiko for, at foderværdien på græsarealerne falder væsentlig hurtigere end vanligt.

L&F: Ministeren har lyttet til de tørkeramte landmænd

Se også:

L&F: Ministeren har lyttet til de tørkeramte landmænd

Hvis du som landbruger står i en situation med akut mangel på foder på grund af tørken, kan du således vælge at påberåbe dig force majeure og tage et slæt på dit areal med tilskud til plejegræs, mens der fortsat er en nævneværdig foderværdi i vegetationen - det vil sige før 21. juni, hvor forbudsperioden ellers ophører.

Ønsker du at påberåbe dig force majeure efter dette forhold, skal du udfylde en dispensationsformular.

Du finder formularen til dispensation her.