Lyt til artiklen:

Biogasselskab skal reducere 100.000 ton CO2 i transporten

00:00
Hastighed: ???x
02:23

- Vi tager hul på en ny æra i dansk biogasproduktion. Med vores nye cryogen-anlæg har vi udviklet innovative løsninger, der adresserer udfordringerne ved at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energikilder i den tunge transport - det er fantastisk.

Sådan lyder det fra Henrik Laursen, administrerende direktør i Bigadan, der har investeret et tre-cifret millionbeløb i et spritnyt Cryogen-anlæg, der indvies hos Horsens Bioenergi 26. maj, det skriver Bigadan i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægget forflyder biogas, der skal eksporteres og anvendes i gaslastbiler på tværs af Europa og opfanger og nedkøler samtidig overskydende CO2, der skal sælges til den danske industri, hvor den blandt andet skal bruges til at forlænge fødevarers holdbarhed.

Anlægget i Horsens er det første skridt imod at realisere en CO2-reduktion på 100.000 tons om året til det tyske marked og er det første anlæg ud af flere planlagte anlæg i Bigadans regi.

- Vi har kunder, der efterspørger både flydende bio-metan og bio-CO2, som er produceret direkte af biogassen fra vores biogasanlæg og det er vi super stolte af at kunne levere, siger Henrik Laursen.

Bigadans selskab Bioman forsyner i dag med sine fire gastankstationer rundt om i landet, biogas til over 100 gaslastbiler. Betingelserne for at kunne levere biogas til den tunge transport syd for grænsen, kræver at den gøres flydende og derfor var der ikke langt fra tanke til handling, da Bigadan kunne se at der var stor efterspørgsel syd for grænsen.

I brancheforeningen Biogas Danmark ser man meget positivt på de store perspektiver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette anlæg er et vigtigt skridt til at gøre biogassen anvendelig til de tunge lastbiler, der behøver lang rækkevidde. Det er et innovationsløft indenfor biogasbranchen, som virkeliggøres af gode rammevilkår for grøn omstilling i vores nabolande, siger Frank Rosager, der er direktør i Biogas Danmark

Slagteriaffald fra Danish Crown bliver til biogas og gødning

Se også:

Slagteriaffald fra Danish Crown bliver til biogas og gødning