Lyt til artiklen:

CNH øger overskuddet med 45 procent i første kvartal

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Både CNH's omsætning og overskud gik markant frem i første kvartal 2023 sammenlignet med første kvartal 2022.

Omsætningen i første kvartal nåede op på i alt 5,342 milliarder dollars mod 4,645 milliarder dollars året før - en fremgang på 15 procent, og hvis der korrigeres for valutakursudsving blev fremgangen hele 17 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overskuddet før skat og andele i delvist ejede selskaber blev 626 millioner dollars mod 474 millioner dollars året før. Efter skat og indregning af andele i øvrige selskaber, blev overskuddet 486 millioner dollars - en markant fremgang på næsten 45 procent fra 336 millioner dollars året før.

Det solide kvartalsregnskab har fået CNH til at opjustere den forventede omsætningsfremgang for hele 2023 til at blive mellem otte og 11 procent.

Selskabet angiver en stærk nordamerikansk efterspørgsel efter maskiner til rækkeafgrøder og fortsatte prisstigninger samt en solid ordrebeholdning som nogle af årsagerne til den forventede vækst.

- Jeg er utroligt stolt af, at vores team igen har leveret rekordresultater i et marked, hvor efterspørgslen efter store landbrugsmaskiner fortsat er solid, og vi formår at øge produktionen, så vi kan imødekomme kundernes behov, siger Scott W. Wine, CEO i CNH.

Han tilføjer, at der også er fremgang i divisionen for entreprenørmaskiner, særligt i Nordamerika, hvor der har været et vækstefterslæb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har også i det seneste kvartal annonceret tre centrale opkøb, som styrker vores i forvejen stærke position inden for præcisionslandbrug og alternative brændstoffer, siger Scott W. Wine.

Han fremhæver også CNH-koncernens strategi som medvirkende til at skabe en enklere og mere effektiv virksomhed.

- Disse og andre investeringer gør os bedre for vores kunder og styrker min overbevisning om, at vores fremtid ser lys ud, siger Scott W. Wine.

CNH's omsætning fordeler sig med 3,927 milliarder dollars i landbrugsmaskindivisionen, 849 millioner dollars fra entreprenørmaskiner og 549 millioner fra finansaktiviteter. Alle delområder har bidraget med en betydelig omsætningsfremgang og har bidraget til koncernens overskud.