Lyt til artiklen:

Økologisk fjerkræ må gerne lukkes ind i restriktionszoner

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Siden 20. april 2023 har der ikke været krav om indelukning af fjerkræ, som følge af højpatogen fugleinfluenza. Det betyder dog ikke, at udbrud af fugleinfluenza ikke forekommer, og senest var der et udbrud 25. april i Augustenborg, hvor 30.000 dyr måtte aflives.

I forbindelse med udbruddet er der oprettet en restriktionszone i en radius af 10 kilometer fra den berørte besætning. Derfor præciserer Landbrugsstyrelsen nu, at de er støtter sig til Fødevarestyrelsens udmelding, i forhold til håndtering af fjerkræ i restriktionszonerne. Dette gælder også på økologiområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra Fødevarestyrelsen lyder, at "Fjerkræet (i restriktionszoner, red.) skal holdes isoleret og beskyttes mod kontakt til andre dyr herunder vilde fugle".

Det er i den forbindelse op til besætningsejeren selv at finde en løsning, der beskytter fjerkræet mod kontakt med vilde fugle.

Indelukning er i den forbindelse én af mulighederne for, at beskytte fjerkræet mod kontakt til andre dyr, herunder vilde fugle. Derfor vil det altså ikke være en overtrædelse af økologiens krav om at dyrene skal være ude, så længe man er omfattet af en restriktionszone.

Dyrene skal naturligvis igen lukkes ud, så snart besætningen ikke længere ligger i en restriktionszone.