Abonnementsartikel

På trods af at det er mere end ti år siden, Kverneland Exacta TL Geospread blev introduceret, er det en moderne gødningsspreder, der kan håndtere både gradueret tildeling og sektionskontrol.

For de fleste planteavlere er kunstgødning en både kostbar og begrænset resurse. Derfor gælder det om at holde hvert et gødningskorn på marken, og sikre at det tildeles som planlagt. Samtidig udfaser flere gødningshandlere de traditionelle lånespredere, og derfor ser flere landmænd sig om efter en ny eller nyere gødningsspreder. Guleroden med at gradueret tildeling af kvælstoffet kan veksles til et mindre areal med efterafgrøder, har kun forstærket interessen for moderne gødningsteknik.

Den brugte Kverneland Exacta TL Geospread er set hos Yding Smedie og Maskiner AS. Sprederen er fra 2018 og med overbygning rummer sprederen 3.900 liter. Sprederen er med vejeceller og betjenes fra traktorens Isobus-terminal. Med kvalitetsgødning er sprederen testet til en spredebredde på 54 meter, og den er forberedt til at kunne køre både gradueret tildeling og sektionskontrol.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.