Lyt til artiklen:

Maskinhandler sender tøj med brugt traktor til Ukraine

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Selvom krigen stadig raser i Ukraine, bliver der holdt gang i hjulene på de ukrainske landbrug, der også viser interesse i at købe brugte landbrugsmaskiner i Danmark.

Og da Mørkledet Maskiner for nyligt afsluttede en handel med en ukrainsk landmand om en brugt Case IH Magnum 260 CVX, blev der også samlet varmt tøj sammen i lokalområdet, som blev pakket med på lastbilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landmanden har selv fundet frem til traktoren via Maskinbladet, og tog kontakt til mig. Så spurgte jeg landmanden om der var andet vi kunne gøre for dem i Ukraine, hvor han sagde at de mangler varmt tøj, fortæller indehaver af Mørkleder Maskiner Kim Toftegaard Nielsen.

Kim lavede et opslag i en lokal facebook gruppe, der hurtigt indbragte cirka 300 kilo tøj fra lokale givere i og omkring Flauenskjold. Tøjet blev pakket i og ved traktoren da den blev hentet af en ukrainsk vognmand.

- Det har været et rigtig godt forløb at handle med den ukrainske landmand, alle aftaler blev overholdt, og betalingen faldt allerede en uge efter købsaftalen.

- Men det er barske vilkår for dem i Ukraine. De kan godt drive landbrug, men de aner ikke om de kan afsætte korn, eller om de kan købe sædekorn og gødning.

- De må gerne køre ud af landet i firmabiler og lastbiler, men skal være tilbage indenfor ti dage, fortæller Kim Toftegaard Nielsen.

rich-media-3
Magnum'ens kabine blev fyldt op med tøj før afgang til Ukraine. Privatfoto.