Lyt til artiklen:

Arla finder nye direktører i egne rækker

00:00
Hastighed: ???x
04:08

Abonnementsartikel

Henrik Lilballe Hansen tiltræder stillingen som landedirektør for Arla i Danmark til april. Han kommer fra en stilling som landedirektør for Arla i Saudi-Arabien.

Henrik Lilballe Hansen har arbejdet i Arla siden 2015 i en række forskellige roller, senest som landechef for Arla i Saudi-Arabien, hvor Arla har flere end 1000 medarbejdere og har oplevet stor vækst de seneste år. 1. april 2023 starter han som landedirektør for Arla i Danmark og tiltræder stillingen, der har været ledig, siden Helle Müller Pedersen forlod Arla ved udgangen af december. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at Henrik vender tilbage til Danmark og sætter sig i spidsen for den danske organisation. Arla spiller en vigtig samfundsrolle i Danmark, og vi har ledt grundigt efter den rette afløser for vores tidligere landechef. Henrik har et dybt kendskab til forretningen og erfaring fra at lede Arlas største marked uden for Europa og et af de hurtigst voksende, siger Peter Giørtz-Carlsen, EVP og chef for Arlas europæiske forretning om udnævnelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Henrik Lilballe Hansen startede sin karriere hos Arla i netop Danmark som finanspartner for det danske salgsteam. Efterfølgende blev han finanspartner for Global Marketing and Innovation, inden han flyttede til Dubai og overtog rollen som finansdirektør for Arlas forretning i MENA (Middle East and North Africa). I starten af 2021 blev han udnævnt til landedirektør for Saudi-Arabien, men nu går turen hjem til der, hvor det hele startede.

- Jeg er både begejstret og ydmyg over at have fået denne mulighed og ser frem til at komme tilbage til Danmark og være med til at stå i spidsen for et fantastisk hold i en af Danmarks vigtigste virksomheder og med så ikoniske brands. Mange af mine bedste Arla-minder er fra min tid i den danske organisation, og jeg er stolt over igen at skulle være en del af holdet og kulturen her. Jeg ser også meget frem til at arbejde tættere med vores ejere og sammen være med til at levere på vores ambitioner indenfor bæredygtighed, siger Henrik Lilballe Andersen og tilføjer:

- Det er trist at sige farvel til gode kolleger i Saudi Arabien og Mellemøsten, hvor jeg har haft fem fantastiske år, men jeg er sikker på, at holdet vil fortsætte den positive udvikling vi er inde i.

Henrik Lilballe Hansen vil rapportere til Peter Giørtz-Carlsen og bliver ligeledes en del af det europæiske ledelsesteam. Han flytter sammen med sin hustru og to børn til Danmark, og arbejdet med at finde hans afløser som landechef i Saudi-Arabien er begyndt.

Endnu en direktør findes internt

Henrik Lilballe Andersen er ikke den eneste, der får ny titel internt i Arla. For Til april skifter Morten Boye rollen som Vice President med ansvaret for marketing i Arla Danmark ud med stillingen som Senior Vice President og ansvarlig for Arlas globale foodservice-forretning. Her skal han stå i spidsen for en global forretningsenhed, der har oplevet stor succes i de seneste år, og som også spiller en nøglerolle som et af vækstlokomotiverne i Arlas femårsstrategi, Future26. Væksten skal skabes igennem udvikling af produkter, brands og løsninger der øger værdien for Arlas kunder i foodservice sektoren og som sikrer endnu bedre oplevelser for slutbrugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Foodservice-sektoren har været en af de hurtigst voksende områder i den globale fødevareindustri, og selvom pandemien satte den midlertidigt på pause, er der masser af vækstpotentiale for Arla i markedet. Jeg er passioneret omkring foodservice og de muligheder der ligger i kanalen så jeg glæder mig meget til at indfri disse muligheder sammen med et talentfuldt og dedikeret hold. Samtidig vil jeg også takke alle de skønne kollegaer i Arla Danmark, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med i en meget usædvanlig og til tider også turbulent tid, siger Morten Boye.

Morten Boye har været i Arla Foods siden 2020. Inden da har han blandt andet arbejdet i Cadbury, LEGO og Carlsberg med såvel detailhandlen som foodservice i både lokale og globale roller.

- Morten skal med sin kommercielle ekspertise, passion for innovation og kundekantakt og stærke lederevner tage vores foodservice-forretning videre til næste niveau og løfte de muligheder, der netop nu opstår, mens industrien er ved at komme på fode efter Covid, siger Executive Vice President og chef for Arlas europæiske forretning, Peter Giørtz-Carlsen.

rich-media-3
Morten Boye tiltræder sin nye rolle 1. april 2023. Foto: Arla.