Lyt til artiklen:

AgriFoodTure investerer 75 millioner kroner i grønne projekter

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Danmarks første missionsdrevne, grønne innovationspartnerskab AgriFoodTure investerer cirka 75 millioner kroner i tværgående forsknings- og innovationsprojekter, der kan understøtte den grønne omstilling af landbrugs- og fødevareerhvervet og samtidig øge sektorens konkurrenceevne.

Det sker med lanceringen af en ny pulje, hvor virksomheder, forskningsinstitutioner og offentlige institutioner i Danmark og udlandet kan søge om finansiering til forsknings- og innovationsprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at få finansiering fra puljen skal et projekt have en høj værdiskabelse i form af eksempelvis ny viden, forbedrede eller nye processer, systemer, produkter eller løsninger.

Projektet skal samtidig skabe en samfundsmæssig værdi eller økonomisk værdi i form af en grøn omstilling af landbrugs- og fødevareproduktionen i den offentlige sektor, private virksomheder eller hos forbrugerne.

Vil styrke grønne løsninger

- I AgriFoodTure ønsker vi at styrke nye grønne løsninger og eksportmuligheder, der tilgodeser klima, miljø og biodiversitet, samtidig med, at vi sikrer fødevareproduktion og beskæftigelse. I den nye pulje investerer vi i projekter, der bidrager til at nå målet om 70 procents reduktion af drivhusgasudledningen i Danmark i 2030 og frem, samtidig med, at de understøtter biodiversiteten og bidrager til at øge dansk erhvervslivs konkurrenceevne, siger Anette Engelund Friis, der er mission director i AgriFoodTure i en pressemeddelelse.

201 millioner kroner bevilliget til grøn landbrugssatsning

Se også:

201 millioner kroner bevilliget til grøn landbrugssatsning

I puljen kan søges fra tre millioner kroner og op til 15 millioner kroner, og projektperioden skal være mindst et år og højst fire år. Ansøgningsfristen er den 17. april 2023.

AgriFoodTure tilstræber finansiering af projekter med samarbejder på tværs af virksomheder, forskningsinstitutioner og offentlige institutioner. For at komme i betragtning til puljen skal projekter tage afsæt i AgriFoodTures roadmap for en grøn omstilling af den danske landbrugs- og fødevaresektor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal positionere Danmark

AgriFoodTure består af nationale og internationale universiteter, videninstitutioner og virksomheder med grønne ambitioner om omstillingen af landbrug og fødevareproduktion i Danmark. Visionen med partnerskabet er at positionere Danmark som det førende land inden for en innovativ og disruptiv grøn omstilling af landbrugs- og fødevareproduktionen.

Den nye pulje er den anden pulje, der uddeles, siden AgriFoodTure blev etableret i 2022. I den første pulje modtog 11 projekter finansiering.