Lyt til artiklen:

Arla-topchef genvalgt som formand for innovationspartnerskab

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Med 201 millioner kroner i ryggen fra Innovationsfonden skal partnerskabet AgriFoodTure udvikle nye løsninger og teknologier, der sætter turbo på den grønne omstilling af landbrugs- og fødevareerhvervet og samtidig øger sektorens konkurrenceevne. Bestyrelsesformanden har siden 2022 været administrerende direktør Peder Tuborgh fra Arla, og nu er den erfarne topchef genvalgt som formand i endnu en periode, det skriver Seges i en pressemeddelelse.

- AgriFoodTure er unik, fordi partnerskabet arbejder på tværs af hele værdikæden om at løse en af samfundets største udfordringer: Den grønne omstilling af landbrugs- og fødevaresektoren. Vi bliver kun bedre og mere klimavenlige, hvis universiteter, virksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder arbejder sammen om at nå målet. Og jeg er glad for at fortsat at tage del i at udvikle de innovative løsninger, som understøtter de nødvendige reduktioner af drivhusgasser i erhvervet, siger Peder Tuborgh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dekan på Aarhus Universitet Eskild Holm Nielsen, som har været medlem af AgriFoodTures bestyrelse siden 2022, er valgt som ny næstformand.

AgriFoodTure består af nationale og internationale universiteter, videninstitutioner og virksomheder med grønne ambitioner om omstillingen af landbrug og fødevareproduktion i Danmark. Visionen med partnerskabet er at positionere Danmark som det førende land inden for en innovativ og disruptiv grøn omstilling af landbrugs- og fødevareproduktionen.