Lyt til artiklen:

DLF-spiren blev lagt for 150 år siden

00:00
Hastighed: ???x
02:11

DLF er i dag global markedsleder i frø til foder og plæner. Igennem 150 år har det lille frø vokset sig fra at være en lokal frøvirksomhed til i dag at være en global frøkoncern med en omsætning på 8,5 milliarder kroner, ejet af danske frøavlere og med 2240 medarbejdere fordelt på seks kontinenter. Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Driveren bag denne udvikling er en ambitiøs og visionær ledelse, der sammen med en solid dansk produktionsbase og dygtige og passionerede medarbejdere har haft fokus på innovation og på at bringe nye og forbedrede sorter til markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har skabt grønne produkter, der bliver efterspurgt og giver værdi til kunder verden over. I den temperedere klimazone kommer ca. hver tredje sæk med græsfrø til foder eller plæne fra DLF. En hjørnesten i denne udvikling er koncernens forskning og produktudvikling, hvor omkring hver tiende medarbejder i koncernen er engageret med at lave sorter, der er mere effektive og hårdføre til gavn for kunderne.

Gennem årene har organisk vækst og opkøb af frøvirksomheder verden over bidraget til et DLF med en solid platform til at fortsætte rejsen.

- Jeg kan fornemme historiens vingesus, når man ser på de mere end hundrede frøfirmaer, der indgår i fundamentet til det DLF, vi har i dag. Vi har bæredygtige produkter, der spiller fint ind i at skabe en mere klimavenlig og ressourceeffektiv produktion. DLF står på et solidt fundament og er en robust virksomhed, der står godt rustet til fremtiden, fortæller Søren Halbye, der overtog jobbet som Group CEO i DLF-koncernen den 1. november.

Den 16. december i 1872 grundlagde planteforædleren Chr. P. Jacobsen, Ludvig Jensen og Frantz Wendt "Kontoret for Fællesindkøb af undersøgt Markfrø". Det blev senere en del af Trifolium-Silo, der i 1988 blev en del af DLF-Trifolium, og som vi i dag kender som DLF.

DLF medarbejderne verden over fejrer mærkedagen med en jubilæumskage.