Lyt til artiklen:

Daltec køber del af Agrisys, men de forbliver konkurrenter

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Det startede med en hyggelig snak på NutriFair mellem Mikael Kirk fra Agrisys A/S og Michael Dall fra Daltec A/S om et muligt produktionssamarbejde gennem den Daltec-ejede elektronikvirksomhed IMPC Solutions.

Nu er snakken kulmineret med en underskrevet kontrakt, hvor Daltec køber 25 procent af Agrisys.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jo mere snakken fra NutriFair blev bearbejdet, des mere fandt man ud af, at kemien passede, visionerne stemte, og at synergierne kan komme begge parter til gode, når viljen til samarbejde eksisterer, oplyser de to virksomheder i en pressemeddelelse.

På det stærkt konkurrenceprægede marked for fodringsanlæg til grise er de to familieejede, danske firmaer Daltec og Agrisys dog konkurrenter, og sådan bliver det ved med at være.

Men på udviklingssiden om eksempelvis elektronik og systemer vil de to firmaer arbejde sammen. Desuden vil deres respektive forhandlere på eksportmarkederne kunne få tilgang til et bredere produktprogram.

Foderstyring direkte fra telefonen

Se også:

Foderstyring direkte fra telefonen

De to virksomheder er godt klar over, at der sikkert vil være både kunder og andre branchefolk, der umiddelbart ikke tror, at to leverandører med hver sit produktsortiment af fodringsanlæg til grise er i stand til at konkurrere på nogle områder og arbejde sammen på andre. Det forstår de to involverede parter godt.

- Der kan sagtens være projekter, hvor Daltecs produktprogram matcher kundernes behov på 90 procent af områderne, men hvor vi ved at købe de sidste 10 procent fra Agrisys kan tilbyde en 100 procent perfekt pakkeløsning. Omvendt vil Agrisys måske med fordel kunne købe vores patenterede EasyFeed foderkasser til et af deres store totalprojekter og derved optimere den daglige drift der, siger Michael Dall, der er administrerende direktør og medejer af Daltec.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles indsats vil muliggøre ekstra værdiskabelse for kunderne

En af de helt store synergier er at udnytte de kompetencer, der ligger i elektronikselskabet IMPC Solutions, som er delvist ejet af Daltec. IMPC designer og udvikler software til styreelektronik, protokol- kommunikation og cloud/app-løsninger til mange brancher - om det så er styringer til store skibsmotorer, adgangskontrol eller styringer til grisefodring er af mindre betydning.

Vejning 24/7 giver overblik over tilvækst

Se også:

Vejning 24/7 giver overblik over tilvækst

Mikael Kirk og Michael Dall er sikre på, at også kunderne får glæde af det nye partnerskab.

- Med fælles styrke mellem Daltec, Agrisys og eksperterne i IMPC bliver vi i stand til både på kort og lang sigt at udvikle og producere innovativt dansk soft- og hardware. Dét vil være en fordel for kunderne og derfor selvfølgelig også for vores to firmaer, at vi kan udvikle og tilbyde den helt rigtige hardware og software til opgaven, udtaler de to i fællesskab i pressemeddelelsen.