Abonnementsartikel

Der er et før og efter 4. november for Jesper Vad. Før 4. november havde han styr på alt på sin minkfarm. Han elskede at have overblik og kontrol over økonomi, parrings- og pelssæsonen. Men i dag er det lige modsat. Alt er ude af kontrol og han er frit svævende i usikkerhed.

Jesper Vad tager imod efter fyraften fra sit lønmodtagerjob hos en anlægsgartner i Kolding. På farmen ved Bramming står de 1500 meter minkstalde gabende tomme for dyr. Kun de to hunde, Tiago og Freja, skaber liv på gården.

Minkavleren er en af de 14 avlere, der har søgt dvaleordning med henblik på genstart af virksomheden efter 2023. Men Jesper Vad er meget i tvivl om sin fremtid som avler. Efter et hårdt forløb med rigtig mange nedture har han helt mistet lysten til at have mink på sin egen farm, men overvejer at indgå samarbejde med en avler i Nordjylland.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.