Lyt til artiklen:

Redskaber der flytter bjerge af grovfoder

00:00
Hastighed: ???x
03:37

Abonnementsartikel

ACJ Maskiner i Løgumkloster importerer redskaber til afgrødehåndtering fra irske ProDig og tager et udvalg med på Græsland 22.

ProDig i Irland producerer redskaber til afgrødehåndtering, der passer på alle typer læssemaskiner op til 25 ton. ACJ Maskiner importerer et udpluk af disse produkter, der passer til dansk landbrug.

På Græsland 22 kan man opleve redskaberne live ved stakkørsel, og man kan se nærmere på dem, der står udstillet på standen.

- På Græsland 22 kommer der til at sidde en 4,2 meter Prodig Continental foldbar græsfork på New Hollands gummiged. En ekstremt stærk og konkurrencedygtig fork til den helt store liga, fortæller Jesper Westergaard Lange, indehaver af ACJ Maskiner.

ProDig´s Continental-serie af græsforke består af tre modeller i bredden 3,6 - 4,9 meter. De er opbygget med ramme af højstyrkestål og med tænder i Hardox.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tandafstanden på 33 centimeter gør den egnet til udjævning af græs, og der kan monteres majsforsats, hvor tandafstanden halveres, så den også er egnet til stakkørsel i majshøsten.

- Transportafskærmning er ekstraudstyr, som jeg altid anbefaler, for det giver faktisk et klip i kørekortet at køre med uafskærmede spidser. Transportbredden på alle tre modeller er 2,6 meter, fortæller Jesper Westergaard Lange.

ProDig producerer også en standardserie af foldbare forke i samme bredder som Continental-serien. Her er tandafstanden 23 centimeter, og der er ikke mulighed for majsforsats.

Fork med afskub

ACJ Maskiner tager også ProDigs afskubberfork med på Græsland 22.

Afskubberforken er ligesom den foldbare græsfork egnet til udjævning af afgrøder ved stakkørsel, hvor aflæsning foregår enten med afskub eller tip. Afskubberen gør også at forken kan sidde på en større traktor.

rich-media-1
Afskubberforken fra ProDig vil også være at se på græsland 22. Foto: Uffe S. Kristensen.

- En stor opgradering på afskubberforken til i år er, at beslag til enten gummiged eller traktor nu er boltet fast, og derved kan man omkonfigurere afskubberforken til gummigede med forskelligt skifte, eller traktorer med kat. 3 eller 4 lift, blot ved at skifte beslaget, fortæller Jesper Westergaard Lange.

Afskubberforken kan også benyttes til læsning af for eksempel møg eller biomasse, og da materielet kan skubbes af, kan den læsse op i selv meget høje vogne og lastbiler.

Hardox-tænderne har en afstand på 23 cm, og afskubberforken produceres i seks modeller på 2,5 - 4 meter bredde.

- Afskubberforken ser vi ofte monteret på en traktor fordi den er billigere at køre med i stakken end gummigeden, eventuelt i kombination med en rotorharve, som gør det lettere at pakke græsset, fordi luften piskes ud af det, fortæller Jesper Westergaard Lange.

rich-media-2
En stor opgradering på afskubberforken er, at beslag er boltet på, så der forholdsvis hurtigt kan skiftes imellem gummiged og traktor. Foto: Uffe S. Kristensen.

Nyheder

ACJ Maskiner kan også præsentere en stor nyhed fra ProDig - en helt ny serie af pelikan-skovle, til grovfoderhåndtering i den helt store liga.

Pelikanskovlen er udviklet af ProDig i samarbejde med ACJ Maskiner, da efterspørgslen på denne type skovl er stor i Danmark.

- Indtil videre har jeg fået modellen på 3,15 meter hjem, der rummer fire kubikmeter. Der er flere modeller på vej både større og mindre end denne, hvor jeg forventer at hovedvægten af salget vil være på skovle til 8-10 tons maskiner og opefter, fortæller Jesper Westergaard Lange.

Pelikan-skovlene er opbygget i Hardox og højstyrkestål, og med 30 mm slidskær. De store modeller har to-delt overfald for at lave plads til gummigedens Z-linkage-arm.

rich-media-3
En STOR nyhed fra ProDig er denne pelikan-skovl, der er udviklet i samarbejde med ACJ Maskiner. Foto: Uffe S. Kristensen.

På Græsland 22 vil ACJ Maskiner også tage Greenloader overlæssevogn og Stade hammermølle med på udstillingen.